X

Έτσι ήταν ο Χριστόδουλος Ξηρός όταν συνελήφθη

Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία του Χριστόδουλου Ξηρού με ξανθά μαλλιά και μούσι.

Ant1news



Τις φωτογραφίες με την τελευταία μεταμφίεση του Χριστόδουλου Ξηρού έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του.

Ο «Μανώλης της 17Ν» αυτή τη φορά είχε ξανθά μαλλιά και μούσι για να μην αναγνωρίζεται από τους αστυνομικούς, οι οποίοι εντόπισαν το κρυσφήγετό του πριν απο 2-3 ημέρες, σε αραιοκατοικημένη συνοικία της Παλαιάς Φώκαιας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενοίκιο που πλήρωνε ο Χριστόδουλος Ξηρός για το διόροφο υπερπολυτελές σπίτι, άνω των 200 τ.μ., ήταν 700-800 ευρώ.




Ο αρχηγός της Αστυνομίας ανακοίνωσε πως ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη ενω έκανε ποδήλατο , δεν προέβαλε αντίσταση και ήταν οπλισμένος με πιστόλι το οποίο είχε 13 σφαίρες στο γεμιστήρα και μια στη θαλάμη.

Η σύλληψη, σύμφωνα με τον κ. Τσακνάκη, ήταν προϊόν πολύμηνης έρευνας αποκλειστικά της ΕΛΑΣ και, όπως είπε χαρακτηριστικά, έφθασαν στο κρυσφήγετο κινούμενοι πόρτα-πόρτα. Ο αρχηγός της Αστυνομίας, που δεν απέκλεισε, την πιθανότητα ο Χριστόδουλος Ξηρός να προετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα, τόνισε πως ερευνάτα ενδελεχώς το σπίτι όπου διέμενε ο "Μανώλης της 17Ν". Έρευνες θα γίνουν, επίσης, και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως το Αίγιο, το Λουτράκι και η Βόρεια Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, αφού συνεχάρη την ΕΛΑΣ για την επιτυχία της, υπογράμμισε ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας "είναι διαρκής και επίπονος", διαψεύδοντας, παράλληλα, τις αιτιάσεις για σύλληψη με μικροκομματικές και προεκλογικές σκοπιμότητες.