X

Τις φυλακές Κορυδαλλού θα χτυπούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Εντυπωσιακό και αιματηρό το χτύπημα που ετοίμαζε ο "Μανώλης" της 17 Νοέμβρη. Δείτε τον βαρύτατο οπλισμό που βρέθηκε στην γιάφκα της Παλαιάς Φώκαιας.

Ant1news



Το σχέδιο του Χριστόδουλου Ξηρού να χτυπήσει τις φυλακές Κορυδαλλού αποκάλυψε το απόγευμα της Κυριακής ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο των νέων ανακοινώσεων της αστυνομίας για τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες.

«Δεν πρόκειται για μία ακόμη σύλληψη καταζητούμενου τρομοκράτη», είπε αρχικά ο κ. Κικίλιας και δίνοντας συγχαρητήρια στις αρχές, πρόσθεσε πως η αστυνομία «απέτρεψε ένα πολύ σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος, στις φυλακές Κορυδαλλού».

Το χτύπημα στις φυλακές σχεδιαζόταν να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες, πιθανόν και σήμερα, Κυριακή, σύμφωνα με την αστυνομία, που εκτιμά ότι ο Ξηρός θα το εκτελούσε με τουλάχιστον άλλους πέντε συνεργούς του.

Στη συνέχεια από την ΕΛ.ΑΣ ανακοινώθηκε ο βαρύτατος οπλισμός που βρέθηκε στο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού και ο οποίος θα χρησιμοποιείτο για το μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στον Κορυδαλλό.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν εννέα καλάσνικοφ, τα δύο εκ των οποίων έχουν διόπτρα και λέιζερ σκοπευτή, δύο χειροβομβίδες, τρία όπλα (πιστόλι, περίστροφο) και σφαίρες, 3 ρουκετοβόλα RPG με ισάριθμες αντιαρματικες ρουκέτες, πυροκροτητές και καλώδια, και ένα βαρέλι με 100 κιλά εκρηκτικής ύλης.



Η ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας:



Δείτε τον βαρύτατο οπλισμό που δημοσιοποίησε η Αστυνομία: