X

Βρέθηκε δεύτερο κρησφύγετο του Ξηρού στο Λουτράκι

Το είχε νοικιάσει η νεαρή φίλη του Χριστόδουλου Ξηρού με πλαστά στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες. Το κάνουν "φύλλο και φτερό" οι αστυνομικοί.

Ant1news



Του Μανώλη Ασαριώτη

Έρευνες σε σπίτι στο Λουτράκι πραγματοποιούν από το μεσημέρι στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ένα ισόγειο σπίτι, το οποίο εδώ και περίπου έναν μήνα είχε ενοικιάσει η νεαρή κοπέλα, φίλη του Χριστόδουλου Ξηρού, με πλαστά στοιχεία, ενδεχομένως και με εκείνα που αναγράφονται στην πλαστή ταυτότητα, που βρέθηκε στο κρησφύγετο της Παλαιάς Φώκαιας.

Στην αυλή του σπιτιού στο Λουτράκι βρίσκεται σταθμευμένο ένα κλειστό βαν και ένα άλλο αυτοκίνητο, τα οποία θα κάνουν «φύλλο και φτερό» οι αστυνομικοί. Με βαν σχεδιαζόταν να γίνει και το τρομοκρατικό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ στη γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού στην Παλαιά Φώκαια δεν βρέθηκε κανένα όχημα.



Στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία φαίνεται ότι γνωρίζουν πολύ καλά ποιο είναι το πραγματικό της όνομα. Αστυνομικές πηγές μιλούν για μία νεαρή κοπέλα, λίγο πάνω από είκοσι ετών, που γνώρισε τον "Μανώλη" της 17 Νοέμβρη το καλοκαίρι. Πιστεύουν ότι η γνωριμία έγινε μέσα από έναν κοινό κύκλο επαφών από μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Στην ΕΛ.ΑΣ θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι η νεαρή κοπέλα έφτιαξε τα σκίτσα για την επίθεση στις δικαστικές φυλακές του Κορυδαλλού, μία επίθεση που μπορεί να είχαν προγραμματίσει για χθες τη νύχτα. Το λένε αυτό, γιατί τα σχέδια είναι ιδιαίτερα επιμελή και ακριβή και ο γραφικός χαρακτήρας τους παραπέμπει σε γυναίκα. Εάν τα σχεδίασε εκείνη, συνεπάγεται για τους αστυνομικούς ότι συμμετείχε και στην κατόπτευση του χώρου, ώστε να μπορεί να έχει ακρίβεια στη χαρτογράφηση.

Η επίθεση θα ήταν σε τρία στάδια και είχε την κωδική ονομασία "ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ". Το πρώτο σταδιο προέβλεπε την ενεργοποίηση με κινητό τηλέφωνο του εκρηκτικού μηχανισμού, που θα ήταν τοποθετημένος σε ένα κλειστό βαν, σταθμευμένο στον μαντρότοιχο των φυλακών. Θα ακολουθούσε χτύπημα με το αντιαρματικό όπλο και φυσικά η χρήση των καλάσνικοφ.





Ανώτατοι αξιωματικοί θεωρούν ότι υπήρχε συνεννόηση μεταξύ Χριστόδουλου Ξηρού και κρατουμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, τα οποία και γνώριζαν το ακριβές πλάνο και είναι πιθανό να είχαν σχεδιάσει και εκείνοι τη δική τους αντίδραση, προκειμένου να καταφέρουν να αποδράσουν, που φαίνεται ότι ήταν και ο τελικός στόχος.