X

"Καθαρά" όλα τα όπλα της Αναβύσσου

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης τα όπλα που βρέθηκαν στη γιάφκα του Ξηρού στην Ανάβυσσο, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί.

Ant1news

«Καθαρά» είναι όλα τα όπλα που βρέθηκαν στο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο αλλά και το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, τα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη παράνομη ενέργεια.

Στο μεταξύ, οι έρευνες στη δεύτερη γιάφκα του Ξηρού στο Λουτράκι συνεχίζονται ενώ τα δύο οχήματα, ένα τζιπ και ένα βαν μεταφέρονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής.

Ο ρόλος των «γυναικών» του Ξηρού

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται οι τα θηλυκά κομμάτια στο παζλ της δραστηριότητας του Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι έρευνες στρέφονται καταρχήν στη μυστηριώδη γυναίκα, η οποία απεικονίζεται στην πλαστή ταυτότητα που βρέθηκε στη γιάφκα της Αναβύσσου. Αίσθηση προκαλεί η μαρτυρία της πραγματικής κατόχου της ταυτότητας, μιας νεαρής φοιτήτριας από το Αλιβέρι της Εύβοιας, η οποία υποστηρίζει ότι έχει πλαστογραφηθεί η ταυτότητα που έβγαλε μόλις πριν από έξι μήνες, και μάλιστα ότι ο αριθμός του δελτίου είναι ίδιος.

Η 22χρονη, Αγγελική όπως φέρεται να είναι το όνομά της, εκτιμάται ότι είναι εκείνη που είχε νοικιάσει τη δεύτερη γιάφκα του αρχιτρομοκράτη στο Λουτράκι. Οι πληροφορίες θέλουν να είναι από τα φρέσκα μέλη που στρατολόγησαν η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ συνδέεται με τον Μανώλη της 17Ν, από πέρυσι το καλοκαίρι.

Της αποδίδεται  σημαντικός ρόλος στο χτύπημα που προετοίμαζε ο Ξηρός, καθώς φέρεται να είχε κάνει την κατόπτευση του χώρου των φυλακών Κορυδαλλού. Είναι μάλιστα μια από τις δυο γυναικείες παρουσίες τις οποίες έχουν καταγράψει οι γείτονες του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο.

Οι άλλες γυναίκες του "Μανώλη"

Επιπλέον εξετάζονται με προσοχή οι μαρτυρίες και για τη δεύτερη γυναίκα που ήταν στο πλευρό του Ξηρού, κατά το διάστημα της διαμονής του στην Ανάβυσσο. Η γυναίκα με την οποία ο Χριστόδουλος Ξηρός φέρεται να συνόδευε στις βόλτες με το ποδήλατο, μαζί και με ένα ανήλικο αγόρι.

Δεν αποκλείεται να αναζητηθούν και πρόσωπα με τα οποία ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε συνδεθεί κατά το παρελθόν και στα οποία ούτως ή άλλως είναι στραμμένες με διακριτικό τρόπο οι έρευνες διαχρονικά.

Ραγκούσης: Ο Ξηρός δεν βγήκε έξω για να σκοτώσει

Ο δικηγόρος του Χριστόδουλου Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης μίλησε στο Πρωινό ΑΝΤ1, όπου ανέφερε ότι «Ο Χριστόδουλος δεν βγήκε έξω για να σκοτώσει».

Ο νομικός είπε ότι ο Ξηρός παραδέχτηκε κατά την απολογία του ότι ο οπλισμός που βρέθηκε του ανήκει.

Περιγράφοντας τις κινήσεις του Ξηρού ως φυγά, είπε ότι «είχε καταλάβει ότι τον παρακολουθούν» γι’αυτό έκανε βόλτες με το ποδήλατο, για να το εξακριβώσει. Σημείωσε ότι ο Χριστόδουλος είχε «βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με αστυνομικούς, δεν μπορούσε όμως να διαπιστώσει από το σπίτι που βρισκόταν που είναι οι αστυνομικοί».

Τέλος, ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος είναι δικηγόρος και κατηγορουμένων μελών των Πυρήνων της Φωτιάς, σημείωσε ότι η χθεσινή τους ανακοίνωση δεν ήταν ανάληψη ευθύνης , αλλά προκήρυξη της επαναστατικής τους δράσης.