X

Ο Άκης πλήρωνε για να βάζουν βόμβες στον Σμπώκο

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για συμμετοχή στο μεγάλο κύκλωμα εκβιαστών που εξάρθρωσε η Αστυνομία. Εύσημα του Βασίλη Κικίλια στoυς αστυνομικούς.

Ant1news

«Πολυσυλλεκτικό» φαίνεται πως είναι το νέο, μεγάλο κύκλωμα εκβιαστών που εξάρθρωσε η Αστυνομία, καθώς σε αυτό συμμετείχαν ποινικοί κρατούμενοι, καταδικασμένοι για τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος είναι έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού για μίζες.

Στην πολυσέλιδη δικογραφία των Αρχών,  περιλαμβάνονται λεπτομέρειες για την πλούσια δράση νονών και μπράβων της νύχτας, που πρωταγωνιστούν στο κύκλωμα εκβιαστών, σε συνεργασία με καταδικασμένους τρομοκράτες, αλλά και πολιτικά πρόσωπα, ένα κύκλωμα που φέρεται πως στήθηκε στην αποκαλούμενη «VIP» πτέρυγα του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ όσων κατηγορούνται είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ένα πρώην μεγαλο-στέλεχος που προφυλακίστηκε επίσης για μίζες, έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ένας μεγαλοδικηγόρος για συνέργια σε δωροδοκία), ένας καταζητούμενος ως συνεργός του Μαζιώτη σε ληστεία, συγγενείς και φίλοι των προφυλακισμένων, μια νεαρή δικηγόρος και ο απότακτος ΕΚΑΜμίτης που συνελήφθη ως συνεργός του Ξηρού. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σκοπός της μαφιόζικης οργάνωσης ήταν να τοποθετεί βόμβες κατά παραγγελία. 

Ο «βομβιστής» Ακης Τσοχατζόπουλος

Σύμφωνα με στοιχεία από την δικογραφία, ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται, μέσω της τοποθέτησης βομβών κατά ιδιοκτησιών συγγενών του Γιάννη Σμπώκου, για την οποία πλήρωνε μέλη του κυκλώματος, εκβίαζε τον πρώην στενό συνεργάτη του,ο οποίος όπως θεωρεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος «του έφαγε λεφτά». Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με πληροφορίες στην δικογραφία αποδίδεται στον Άκη Τσοχατζόπουλο η φράση «έχει πεντακόσια εκατομμύρια σε χρυσό στην Ελβετία» (σημ: ο Σμπώκος).

Η δικογραφία από την εξάρθρωση του κυκλώματος πάει στα χέρια του ανακριτή κατά της Διαφθοράς, λόγω των προεκτάσεων και της σοβαρότητας της

Κικίλιας: απόδειξη της σχέσης ποινικών-τρομοκρατών

Μετά την εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος εκβιαστών, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, συνεχάρη τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας «για τα πολλαπλά κτυπήματα, που έχουμε καταφέρει, στην προσπάθειά μας να εξαρθρώσουμε τo βαρύ ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία. Σήμερα άλλωστε, ενισχύονται οι ενδείξεις για τη συνεργασία τρομοκρατών και ποινικών εγκληματιών, εφόσον αποδεικνύονται πλέον ταυτόσημοι και αλληλοκαλυπτόμενοι ρόλοι μεταξύ αυτών.