X

Σύλληψη 23χρονου φερόμενου συνεργού του Ξηρού

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής συνέλαβαν τον 23χρονο σε περιοχή των νοτίων προαστίων. Πώς εμπλέκεται με την τρομοκρατία και τόν Χριστόδουλο Ξηρό.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή οδηγήθηκε ένας 23χρονος, τον οποίο συνέλαβαν χθες στα Νότια Προάστια της Αθήνας στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, βάσει εντάλματος των δικαστικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματά του στο κλεμμένο άσπρο Renault Kangoo, που βρήκαν οι αστυνομικοί στο Όρος Αιγάλεω, ενώ και άλλα προανακριτικά ευρήματα τον εμπλέκουν στην υπόθεση Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο νεαρός είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές με παρόμοια αδικήματα, ενώ φέρεται να ομολόγησε ότι έκλεψε το λευκό βαν. Αρνήθηκε, όμως, κατά την εξέτασή του από τους αστυνομικούς, ότι γνώριζε πως το συγκεκριμένο όχημα θα το χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους μετά το θεαματικό χτύπημα και την απόδραση από τις φυλακές του Κορυδαλλού.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής γνώριζαν εξ αρχής ότι η ομάδα Ξηρού είχε αναθέσει σε κοινούς ποινικούς-κλεφτρόνια την "απαλλοτρίωση" οχημάτων, επειδή δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν μία τυχαία συμπλοκή με αστυνομικούς, όπως είχε γίνει στην περίπτωση του Λάμπρου Φούντα.

Ο 23χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.