X

Έπιασαν τους δολοφόνους της ζωγράφου στη Νάξο

Στην Πάτρα συνελήφθη ένας 31χρονος κι ο συνεργός του που κατηγορούνται για τη δολοφονία της εικαστικού Κατερίνας Ζαζάνη, τον περασμένο Οκτώβριο στη Νάξο.

Ant1news

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο 31χρονος Αλβανός και ο συνεργός του που σκότωναν τα θύματά τους με τη μέθοδο του στραγγαλισμού και στη συνέχεια άδειαζαν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος και ο συνεργός του παρουσιάζονταν ως περιστασιακοί εργάτες και αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη των εργοδοτών τους, τους σκότωναν για να τους ληστέψουν.

Τελευταίο τους θύμα τον Οκτώβριο του 2014, η 59χρονη εικαστικός Κατερίνα Ζαζάνη, η δολοφονία της οποίας συγκλόνισε όλο το νησί.

Ο ένας από τους δύο δράστες εκτελούσε εργασίες στο σπίτι της και όταν η γυναίκα του ζήτησε να σταματήσει η συνεργασία τους, άρχισε να οργανώνει τη δολοφονία της, που τελικά διέπραξε με τον συνεργό του. Στη συνέχεια οι δύο άνδρες εγκατέλειψαν άρον άρον το νησί.

Τότε ήταν που άρχισαν και οι εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη και του συνεργού του, στην Πάτρα.

Από την έρευνα προέκυψε πως ο ίδιος άνθρωπος είχε δολοφονήσει και ληστέψει ηλικιωμένους στο 2011 και το 2012 σε Μεσσηνία και Αρκαδία.

 Οι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από ίχνη γενετικού υλικού και δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στα σπίτι όπου διέπραξαν τις δολοφονίες