X

Νέα τροπή στην υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Ο ΑΝΤ1 μίλησε με δύο κομβικά πρόσωπα που ανατρέπουν τις πληροφορίες, τόσο στην περίπτωση της 36χρονης όσο και ενός από τους άνδρες που συνελήφθησαν το Σάββατο.

Ant1news

Του Γιώργου Καραϊβάζ

Νέα στοιχεία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΑΝΤ1, που μίλησε με δύο κομβικά πρόσωπα μέσα σ' αυτό το νέο καμβά των αποκαλύψεων της Αντιτρομοκρατικής για την δράση και την προπαρασκευή μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς προκειμένου να υλοποιήσουν το φιλόδοξο σχέδιο της απόδρασης τους.

Σημειώνουμε ότι και οι δύο συνομιλητές μας, τονίζουν τον απόλυτο σεβασμό και την πίστη τους στην Δικαιοσύνη, διαχωρίζοντας την όπως σημειώνουν ως θεσμό και διαδικασία εύρεσης και απονομής του Δικαίου από τις τακτικές της Αστυνομίας.

Πρώτα μας μίλησε η μητέρα κατηγορούμενων για συμμετοχή στη Συνωμοσία και στη συνέχεια ο αδελφός ενός ακόμη έγκλειστου ως μέλους της οργάνωσης. Και οι δύο δεν θέλησαν να ηχογραφηθούν οι συνομιλίες, λέγοντας ότι έχουν εμπιστοσύνη πως δεν θα υπάρξει αλλοίωση των δηλώσεων τους.

Η μητέρα των δύο φυλακισμένων για τη Συνωμοσία, μας μίλησε για την 36χρονη που πιάστηκε σήμερα και κατηγορείται ότι παρέδωσε τουλάχιστον μια φορά χρήματα στην καταζητούμενη Αγγελική.

«Με τη γυναίκα αυτή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Ασχολούμαστε με αδέσποτα ζωάκια και άλλες τέτοιες δραστηριότητες. Δική μου εξυπηρέτηση έκανε. Της έδωσα χρήματα από τα βιβλία των παιδιών, να τα πάνε σε μια φίλη μου κοντά στη δουλειά της. Εγώ τα έδωσα στην κοπέλα και πήγε τον φάκελο ζητώντας να κάνει μια μικρή εξυπηρέτηση. Θα παρουσιαστώ αύριο στον εφέτη ανακριτή για να του τα εξηγήσω όλα», δήλωσε η μητέρα των δύο κατηγορουμένων.

Στη συνέχεια μας μίλησε ο αδελφός μέλους της Συνωμοσίας, για τη σύλληψη του 32χρονου που πιάστηκε χθες μαζί με τον “Ιάσονα” και υποστηρίζει ότι αυτός του έδωσε την τσάντα με τα σκοπευτικά και τους μηχανισμούς απενεργοποίησης κινητών. Τον ρωτήσαμε εάν γνωρίζει ότι πρόκειται να μπλέξει άσχημα κι ενδεχομένως να προφυλακιστεί. Μας είπε ότι το γνωρίζει, αλλά γνωρίζει επίσης ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα το παράνομο.

«Ο Γιώργος που πιάσανε, είναι φίλος μου από το Γυμνάσιο. Θεωρώ κανιβαλισμό να τον εμπλέκουν έτσι και να τον τρέχουν σε Αντιτρομοκρατική και φυλακές χωρίς να έχει σχέση με αναρχία, με διαδηλώσεις με τίποτα. Είναι μεγάλο ατόπημα κι αυτό θέλω να διορθωθεί. Όχι αυτό το πράγμα που λένε ότι έπιασαν τρομοκράτη. Κανιβαλίζουμε μια ολόκληρη οικογένεια. Γνωρίζουν ποιος είμαι εγώ ποιοί είναι οι φίλοι μου και δεν ξέρω γιατί το κάνουν. Για ν' ασκήσουν πιέσεις προφανώς. Εμένα βοήθησε να δώσει το σάκο σε κάποιον άνθρωπο που τον είχα πάρει από τον αδελφό μου και του είπα ότι είναι ρούχα. Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο σ' αυτό. Μια παρεξήγηση. Αν ήταν κάτι παράνομο δεν θα του έδινα το σάκο», είπε.

Ρωτήσαμε επίσης ως οφείλαμε εάν οι γνώριζαν κάτι για το σχέδιο της απόδρασης, ή για το σκοπό που θα χρησιμοποιούνταν οι τσάντες και τα δέματα που παρέδωσαν, ή εν πάση περιπτώσει εάν γνώριζαν για το περιεχόμενο και μας είπαν ότι γι' αυτά θα ερωτηθούν από τον ανακριτή και σ' αυτόν θα δώσουν όποιες απαντήσεις τους ζητηθούν.