X

Συγκοινωνούντα δοχεία Σέχτα και Πυρήνες;

Τι κρύβουν τα αποκωδικοποιημένα σημειώματα μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς προς την Αγγελική και τον «Ιάσονα».

Ant1news

Του Γιώργου Καραϊβάζ

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη «κρύβουν» τα αποκωδικοποιημένα σημειώματα μελών της Συνωμοσίας προς την Αγγελική και τον «Ιάσονα» και τα οποία βρέθηκαν μετά την έφοδο της αντιτρομοκρατικής στη γιάφκα της Περαχώρας στο Λουτράκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αντεννα, σε ένα από τα κρυπτογραφημένα με ειδικό κώδικα σημειώματα, υπάρχει αναφορά ότι εάν το τρομοδέμα προς το ΑΤ της Ιτέας είχε εκραγεί και το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό, την ευθύνη δεν θα την αναλάμβανε η Συνωμοσία όπως έγινε τρεις ημέρες μετά, αλλά η Σέχτα και με διαφορετικό κείμενο.

Αυτό σημαίνει ότι όταν το δέμα έφτασε στο τμήμα στις 29 Απριλίου πέρσι, η βάσιμη εκ των πραγμάτων προσδοκία των τρομοκρατών ήταν από την ανατίναξη του μηχανισμού να υπάρξουν νεκροί αστυνομικοί, χωρίς να ενδιαφέρει το μέγεθος του ... αριθμού!

Γι αυτό και στην προκήρυξη με την οποία ανέλαβε την ευθύνη η Συνωμοσία υπήρχε η ακόλουθη αναφορά: «Δυστυχώς για άλλη μια φορά η τύχη μάς γύρισε την πλάτη. Ενώ το πακέτο έφτασε κανονικά στην καρδιά της φιδοφωλιάς του αστυνομικού τμήματος, κάποιος μπάτσος αντιλήφθηκε της πραγματικές προθέσεις του 'αποστολέα'. Έτσι καλέστηκαν τα ΤΕΕΜ για να εξουδετερώσουν το βιβλίο-βόμβα που τους είχαμε στείλει. Αυτό δημιουργεί μια αρνητική παρακαταθήκη για την μεθοδολογία και την πρακτική των δεμάτων-βόμβα στην Ελλάδα, καθώς σκοπός μας είναι να είμαστε αποτελεσματικοί και όχι να εξαντλούμαστε σε συμβολισμούς. Από εδώ και πέρα θα αλλάξουν πολλά. Σύντομα θα επανέλθουμε.»

Τη βόμβα την είχαν κατασκευάσει από κοινού ο Χριστόδουλος με τον «Ιάσονα».

Όπως διαπιστώθηκε ήταν αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, μεγάλης ισχύος, προσαρμοσμένος – ενσωματωμένος σε βιβλίο. Αποτελείτο από μισό κιλό περίπου εκρηκτική ύλη, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά.

Ο φάκελος, μέσα στον οποίο είχε αποσταλεί ο μηχανισμός, έφερε εξωτερικά, ως αποστολέα, την ένδειξη «Μ.Κ.Ο. Αρχιεπισκοπή» και παραλήπτη το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας.