X

Μπαράζ απολογιών στο Εφετείο

Ενώπιον του εφέτη ανακριτή οδηγήθηκαν δύο μέλη των "Πυρήνων" αλλά και οι δύο γυναίκες στο σπίτι των οποίων συνελήφθη η Αγγελική Σπυροπούλου.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

 Ενώπιον το Εφέτη Εδικού Ανακριτή που χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας μετήχθησαν από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Χρήστος Τσάκαλος και ο Γιώργος Πολύδωρος, και οι δύο έγκλειστοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», προκειμένου να δώσουν απολογία για το σχέδιο «Γοργοπόταμος» που, σύμφωνα με τις αρχές, οργάνωναν μαζί με το Χριστόδουλο Ξηρό.

 Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χρήστος Τσάκαλος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και την αποκάλυψη του σχεδίου «Γοργοπόταμος».

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στον ανακριτή ότι η μητέρα του δεν έχει καμία σχέση με τις πράξεις που της αποδίδονται.

 Μάλιστα, ο Χρήστος Τσάκαλος και άλλα έγκλειστα μέλη των Πυρήνων έχουν ήδη ξεκινήσει απεργία πείνας ζητώντας να μην προφυλακιστούν η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, η 26χρονη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου και η 36χρονη φίλη τους.

 Η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, που κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση αρνείται την κατηγορία και παραδέχεται μόνο αυτή της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς δέχτηκε να κρύψει στο σπίτι της  στη Σαλαμίνα την 22χρονη Αγγελική. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να υποστηρίζει πως "Έχω δυο παιδιά στη φυλακή. Δεν θα μπορούσα να τους κλείσω την πόρτα και να μην τα βοηθήσω. Δέχομαι μόνο την υπόθαλψη. Δεν έχω σχέση με τρομοκρατικές πράξεις".

 Η 26χρονη, σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου αδελφού του Χρήστου αρνείται κάθε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και δηλώνει άγνοια για το ότι η 22χρονη Αγγελική κρυβόταν στο σπίτι της Σαλαμίνας. Υποστηρίζει πως τυχαία βρέθηκε χθες στο σπίτι, λέγοντας: "Πήγα να φυλάξω τα σκυλιά επειδή θα έφευγε η μητέρα του Χρήστου. Δεν γνώριζα ότι κρυβόταν η Αγγελικη".

 Νωρίτερα οι δύο γυναίκες είχαν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πειραιά, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία και τις παρέπεμψε να δικαστούν αύριο στο Αυτόφωρο.