X

Αστυνομικοί προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την… Αγγελική

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση των Πυρήνων της Φωτιάς - Ο Χριστόδουλος Ξηρός αποκαλεί «τσιφούτη» τον Νίκο Μαζιώτη.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Για τον τρόπο δράσης, αλλά και τις σκέψεις των φυλακισμένων μελών των Πυρήνων της Φωτιάς και των συνεργών τους, κατά το σχεδιασμό της επιχείρησης "Γοργοπόταμος", έχουν πλήρη εικόνα τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μέσα από τα εκατοντάδες σημειώματα, που βρήκαν στις γιάφκες και τα ηλεκτρονικά αρχεία.

Αστυνομικοί «ήθελαν» να βοηθήσουν την Αγγελική

Η Αγγελική περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την τυχαία συνάντησή της με μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, όταν με ένα ταξί προσπάθησε να μεταφέρει ένα καλάσνικφ μέσα σε ένα σακί. Μόλις το ταξί σταμάτησε, περικύκλωσαν το σημείο οι αστυνομικοί, προκαλώντας τον τρόμο στην 22χρονη. Οι ένστολοι, όμως, ήθελαν να ελέγξουν ένα αυτοκίνητο και όχι εκείνη. Κατά την πάγια τακτική της, μάλιστα, είχε φορέσει άρωμα και κραγιόν, ώστε οι άντρες να δίνουν περισσότερη βάση στην εμφάνισή της.

Παρ' όλα ταύτα κατεβαίνω κανονικότατα σαν να μην τρέχει τίποτα, χωρίς καμία προσπάθεια να κρύψω αυτό που κρατάω στα χέρια μου (δεν κρυβόταν κιόλας), το οποίο πια φαινόταν σαν ένα απλό τσουβάλι που είχε κάτι ορθογώνιο μέσα (έβαλα και κάτι ξύλα για να έχει τέτοιο σχήμα). Περνάω κυριολεκτικά ανάμεσά τους και καταλαβαίνω προς μεγάλη μου ανακούφιση ότι το αγροτικό ήταν ενός γύφτου και οι μπάτσοι ήρθαν γι' αυτόν.

Εκεί λοιπόν που αρχίζω πάλι να αναπνέω, γυρίζει ένα βλήμα από τους ΔΙΑΣ και μου λέει: "Όμορφη, να σε βοηθήσω με αυτό;" και κατευθείαν εγώ τα παίζω πάλι. Γυρίζω χαμογελαστή και φαινομενικά ήρεμη και του λέω: "Όχι, καλέ μου, σε ευχαριστώ, τα καταφέρνω", μου χαμογελάει κι εκείνος και φεύγω. Συνέχισα κανονικά τη διαδρομή μου μέχρι το σπίτι ενώ ήμουν (και είμαι ακόμα) σε τρομερή υπερένταση! Αυτά ούτε στις ταινίες δεν γίνονται!

Εκπαιδεύτηκαν από Σέρβους οι «Πυρήνες»

Ένα από τα σημεία, που έχει προκαλέσει την εντύπωση και την απορία των αξιωματικών του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, είναι οι οδηγίες χρήσης του καλάσνικοφ, που δίνουν οι έγκλειστοι Πυρήνες. Όχι τόσο για αυτές, αλλά γιατί ο συντάκτης τους υποστηρίζει ότι έχει εκπαιδευτεί από Σέρβο μαχητή.

Παραδέχονται, μάλιστα, ότι έκαναν συμφωνίες με ανθρώπους που δεν ήθελαν, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα χρήματα για το μεγάλο χτύπημα στον Κορυδαλλό, που θα στοίχιζε απ’ ό,τι φαίνεται 60 χιλιάδες ευρώ.

Ξηρός: Ξινός και τσιφούτης ο Μαζιώτης

Μόλις έγινε γνωστή η σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, στο Μοναστηράκι τον περασμένο Ιούλιο, οι Πυρήνες έσπευσαν να ρωτήσουν τη γνώμη του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος τον αποκάλεσε ξινό και τσιφούτη.

Ο Μανώλης της 17 Νοέμβρη βρήκε μάλιστα την ευκαιρία να κάνει και μάθημα διαφυγής σε παρόμοια περιστατικά.