X

Αυτοί είναι οι υβριστές του Γιακουμάκη

Ένας σεσημασμένος 50χρονος και δύο... υπεράνω υποψίας. "Τους αιφνιδιάσαμε. Δεν μας περίιμεναν", δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης.

Ant1news


Ένας 25χρονος σπουδαστής ΤΕΙ Πληροφορικής από την Αθήνα, ένας 28χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου κι ένας 50χρονος άνεργος από τη Θεσσαλονίκη, είναι σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές οι χρήστες, που ανήρτησαν σε blog τα υβριστικά σχόλια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, αμέσως μετά την ανεύρεση τού πτώματoς του 20χρονου.

Τα σχόλια ανέβηκαν το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής και σβήστηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε μία προσπάθεια να εξαφανίσουν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη. Τα ίχνη είχαν, όμως, αποθηκευτεί από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κι εν συνεχεία ταυτοποιήθηκαν, μέσω της Google, ενώ κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Οι εξειδικευμένοι αξιωματικοί της αστυνομίας προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τώρα και ένα τέταρτο ηλεκτρονικό ίχνος, του χρήστη που αντέγραψε την ανάρτηση και τα σχόλια και τα δημοσίευσε στο twitter. Θεωρούν πολύ πιθανό να πρόκειται για τον διαχειριστή του μπλογκ.

Σε βάρος των 3 σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνησης βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της δημόσιας πρόκλησης και διέγερσης σε εκτέλεση πλημμελημάτων και κακουργημάτων που τελείται από μίσος μέσω διαδικτύου, ενώ ο 50χρονος κατηγορείται και για απείθεια.

Ο δύο φοιτητές δεν συνελήφθησαν, διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας. Ο 50χρονος που αναζητείται να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου για το αδίκημα της απείθειας, διέφυγε από το παράθυρο του σπιτιού του. Είναι σεσημασμένος κατά το παρελθόν για διάφορα ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Παράλληλα ερευνάται η εμπλοκή τους και σε τυχόν άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και πιθανή επικοινωνία τους με άτομα στην περιοχή των Ιωαννίνων.

"Εμειναν άφωνοι οι υβριστές τους; Βαγγέλη. Δεν μας περίμεναν", δήλωσε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.