X

Παρίστανε τον αστυνομικό κι έκλεβε μετανάστες

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 31χρονος Έλληνας που προσποιούνταν τον αστυνομικό κι έκανε ελέγχους σε ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως μετανάστες.

Ant1news

‘Ένας 31χρονος συνελήφθη καθώς, προσποιούμενος τον αστυνομικό, έκανε ελέγχους σε πολίτες, κυρίως μετανάστες, από τους οποίους αφαιρούσε χρήματα και τιμαλφή.

 Ο 31χρονος Έλληνας συνελήφθη στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης μετά από αστυνομικές αναζητήσεις, καθώς υπήρχαν σχετικές καταγγελίες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης υποδυόμενος τον αστυνομικό, ακινητοποίησε κατ΄επανάληψη ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως αλλοδαπούς, από τους οποίους αφαίρεσε τιμαλφή κατά τη διάρκεια υποτιθέμενου σωματικού ελέγχου.

Με αυτόν τον τρόπο στις 25 και 26 Μαρτίου επιβαίνοντας σε εκμισθωμένο όχημα και δρώντας στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή της Επανομής, προσέγγισε τρεις ανυποψίαστους πεζούς (δύο υπηκόους Κίνας και έναν ημεδαπό), με το πρόσχημα ελέγχου των νομιμοποιητικών εγγράφων τους.

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, τους υπέβαλε σε σωματική έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας αφαίρεσε 625 ευρώ και προσωπικά έγγραφα.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 μικροδέματα ηρωίνης και 285 ευρώ.

Διερευνώντας το ποινικό παρελθόν του 31χρονου  διαπιστώθηκε ότι, σε βάρος του δράστη εκκρεμεί διάταξη Ανακριτή Πρωτοδικών Αθηνών, για παρόμοια αδικήματα και με την οποία υποχρεούται σε εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.