X

Μπλόκο σε φορτίο μαμούθ λαθραίων τσιγάρων στην Καλαμάτα

Στα δίχτυα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας έπεσε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 10.760 χαρτοκιβώτια.

Ant1news

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση των λιμενικών αρχών Καλαμάτας και Γυθείου, εντοπίστηκε φορτηγό πλοίο που περιείχε 11 εμπορευματοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Κηπούλα στο νομό Λακωνίας.

Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο "GENC 3" σημαίας Αγίου Βικεντίου και Γρεναδινών, το οποίο κατασχέθηκε και οδηγήθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ συνελήφθησαν τα οκτώ αλλοδαπά μέλη του πληρώματος που οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας, ενώ από τη στεριά συμμετείχαν περιπολικά οχήματα με επιβαίνοντες στελέχη των Λιμενικών Αρχών Γυθείου και Καλαμάτας, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του ανωτέρω φορτηγού πλοίου, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν 11 κοντέινερ με τσιγάρα.

Το ''GENC 3''  και το πλήρωμά του, οδηγήθηκαν στο λιμένα Καλαμάτας, όπου μετά από ενδελεχή έλεγχο διαπιστώθηκε πως το φορτίο ήταν παράνομο και προοριζόταν προς εισαγωγή και διανομή του στην ελληνική επικράτεια. Κατόπιν ενημέρωσης της Εισαγγελικής Αρχής Καλαμάτας, τα οκτώ μέλη του πληρώματος (όλοι τους αλλοδαποί) συνελήφθησαν, ενώ το παράνομο φορτίο, που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 10.760 χαρτοκιβώτια, κατασχέθηκε.