X

Κινηματογραφική ληστεία τράπεζας στην Πάτρα

Κινηματογραφική ληστεία με τη μέθοδο του ριφιφί σημειώθηκε σε τράπεζα της Πάτρας, θυμίζοντας μάλιστα τη ληστεία του 2009 στο Graff Diamonds της Αγγλίας.

Ant1news

Επί δύο ημέρες φαίνεται ότι έσκαβαν για να βρεθούν ανενόχλητοι μέσα στην Εθνική Τράπεζα, στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, οι ληστές που κατάφεραν να αρπάξουν 1,5 εκατομμύριο ευρώ από τα ταμεία.

Οι δράστες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μπήκαν από τις τουαλέτες του κτιρίου του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης, που βρίσκεται δίπλα στην Εθνική Τράπεζα ανοίγοντας τρύπα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν.

Κατάφεραν, μάλιστα, με ειδικά μηχανήματα να απενεργοποιήσουν τους συναγερμούς και τους μηχανισμούς ασφαλείας, όπως είχε γίνει το 2009 στο Graff Diamonds της Αγγλίας, όπου οι δράστες είχαν φύγει με "λεία" 65 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η δράση των ληστών, που παραπέμπει σε διεθνή "σπείρα", έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας της τράπεζας, το υλικό της οποίας μελετά με προσοχή η αστυνομία.

Στο βίντεο φαίνονται έξι άνδρες με καλυμμένα πρόσωπα, οι οποίοι σε λιγότερο από δέκα λεπτά κατάφεραν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο και να το ξαφρίσουν. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε έξι μηχανές και εξαφανίστηκαν.