X

Επεισόδια με τραυματισμούς στο Ναύπλιο

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο προαύλιος χώρος του δικαστικού Μεγάρου Ναυπλίου όταν ομάδα Ρομά διαπληκτίστηκε με αστυνομικούς.

Ant1news

 

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν μετά από επίθεση Ρομά έξω από το δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου. Αφορμή στάθηκε η καταδικαστική απόφαση σε βάρος ενός άνδρα και μιας γυναίκα Ρομά για υπόθεση ληστείας.

Έξω από το μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 200 άτομα αναμένοντας την απόφαση του Εφετείου. Στο άκουσμα της καταδίκης οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν και με επικεφαλής ένα νεαρό, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη, ξεκίνησαν επεισόδια.

Ο νεαρός Ρομά άρχισε να κλωτσά αυτοκίνητο της αστυνομία, που ήταν σταθμευμένο έξω από τα δικαστήρια, ενώ 30 άτομα ποδοπάτησαν αστυνομικό της ομάδας Πρόληψης και καταστολής Εγκληματικότητας.

Συνολικά δύο αστυνομικοί διακομίστηκαν στο γενικό νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου υποβάλλονται σε εξετάσεις και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία έξω από το δικαστικό μέγαρο Ναυπλίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται προανάκριση από την Ασφάλεια.