X

Αποπλάνησε 15χρονη μέσω ίντερνετ

Τα ίχνη 34χρονου που συνομιλούσε ερωτικά μέσω διαδικτύου με το ανήλικο κορίτσι εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία της μητέρας.

Ant1news

Του Γιάννη Αρβανίτη

Άλλο ένα χτύπημα από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος ατόμου που «αποπλάνησε» 15χρονη μέσω του διαδικτύου.

Προηγήθηκε καταγγελία της μητέρας, σύμφωνα με την οποία το κορίτσι επικοινωνούσε με άγνωστο άνδρα, μέσω προγράμματος διαδικτυακής συνδιάλεξης  – είχε δε εντοπίσει συνομιλίες τους με ερωτικό περιεχόμενο, καθώς και φωτογραφίες που είχε αποστείλει η μικρή.

Ακόμη η καταγγέλλουσα είχε βάσιμες υποψίες πως ο άγνωστος είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της κόρης της.

Από την Εισαγγελία διατάχτηκε έρευνα και οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατάφεραν να εντοπίσουν τα «ηλεκτρονικά ίχνη» του «συνομιλητή» της 15χρονης, τόσο του υπολογιστή του όσο και του κινητού του τηλεφώνου.

Έτσι, έγινε έρευνα στο σπίτι του οπού και κατασχέθηκαν το PC και το κινητό ενός 34χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία που απεστάλη στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή – ενώ τα «ψηφιακά πειστήρια» ήδη διερευνώνται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.