X

Σπείρα έκλεβε εξωλέμβιες μηχανές και τις πωλούσε στο εξωτερικό

Τέσσερις Ρουμάνοι είχαν καταφέρει να κλέψουν τουλάχιστον  20 μηχανές μέσα σε δύο μήνες. Πάνω από 140.000 ευρώ η αξία των κλοπιμαίων.

Ant1news

Του Μανόλη Ασαριώτη

Σπείρα, που έκλεβε εξωλέμβιες μηχανές από χώρους στάθμευσης σκάφων, τις μετέφερε με πλαστά τιμολόγιο στο εξωτερικό, όπου και τις πωλούσε, εξάρθρωσαν τα στελέχη της Ασφάλειας των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.

Τέσσερις υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 25-46 ετών, επέλεγαν τους «στόχους» τους σε σημεία που υπήρχαν σταθμευμένα σκάφη, πραγματοποιούσαν ολιγοήμερη κατόπτευση του χώρου και δρώντας κυρίως τις βραδινές ώρες, αφαιρούσαν τις μηχανές καθώς και άλλα εξαρτήματα των σκαφών, τα οποία στη συνέχεια μεταφόρτωναν σε οχήματα.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι τους μήνες Απρίλιο και Μάιο είχαν διαπράξει συνολικά 20 κλοπές εξωλέμβιων μηχανών από παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής και της Λάρισας. Συγκεκριμένα:

•             Το βράδυ της 30 Απριλίου προς 1 Μαΐου από την Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής, αφαίρεσαν 8 εξωλέμβιες μηχανές από ισάριθμα σκάφη, καθώς και 3 συσκευές γεωγραφικού εντοπισμού ( GPS ) και 3 βαθύμετρα.

•             Το χρονικό διάστημα από 18 έως 22 Απριλίου, από χώρο στάθμευσης σκαφών στον Αγιόκαμπο Λάρισας, αφαίρεσαν από 5 σκάφη συνολικά 7 εξωλέμβιες μηχανές, ενώ επίσης αφαίρεσαν και το σύστημα καταγραφής εικόνας, που υπήρχε εγκατεστημένο στον χώρο.

•             Το βράδυ της 8 προς 9 Μαΐου, αφού παραβίασαν περιφραγμένο χώρο στάθμευσης σκαφών στο Πόρτο Κουφό στην Χαλκιδική, αφαίρεσαν 4 εξωλέμβιες μηχανές από ισάριθμα σκάφη, καθώς και άλλα ηλεκτρονικά εξαρτήματα των σκαφών. Επίσης παραβίασαν τροχόσπιτο που υπήρχε στον χώρο, από όπου αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικά εργαλεία και διάφορα άλλα αντικείμενα.

•             Από παραλιακή περιοχή της Λάρισας αφαίρεσαν τον Απρίλιο μία εξωλέμβια μηχανή μεγάλης ιπποδύναμης από σταθμευμένο σκάφος.

Εκτιμάται ότι η συνολική αξία των κλοπιμαίων αγγίζει τις 140.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών εντοπίστηκαν τα μέλη της οργάνωσης στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, να επιβαίνουν σε τρία οχήματα, τα οποία και κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς.

Στην κατοχή τους εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα φαρμακευτικό σκεύασμα, όπου προέκυψε ότι το χρησιμοποιούσαν προκειμένου να δηλητηριάσουν σκύλους – φρουρούς των χώρων στάθμευσης των σκαφών.

Επίσης κατασχέθηκαν κενά τιμολόγια αγοράς, ένα αντίγραφο από πιστοποιητικό προδιαγραφών εξωλέμβιου κινητήρα, ένας μεγάλος κόφτης, 4 ζευγάρια γάντια εργασίας και 4 κινητά τηλέφωνα.