X

«Καθαρά» τα όπλα των ληστών της Νέας Αγχιάλου

Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής. Ψάχνουν τον μίτο σε σημαντικές ανεξιχνίαστες υποθέσεις οι Αρχές.

Ant1news

«Καθαρά» βρέθηκαν τα όπλα που βρέθηκαν στη μεζονέτα της Νέας Αγχιάλου, κατά τη διάρκεια της βαλλιστικής εξέτασης που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όπλα, τρία πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov και τέσσερα πιστόλια, δεν συνδέονται με καμία προηγούμενη εγκληματική ενέργεια.

Ωστόσο, οι συλλήψεις στη μονοκατοικία της Νέας Αγχιάλου, έπειτα από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΚΑΜ, των καταζητούμενων για ληστείες, Σπύρου Χριστοδούλου και Γρηγόρη Τσιρώνη (ενώ αυτοκτόνησε ο συνεργός τους, Σπύρος Δραβίλας), άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου για τη σχέση ποινικών με νεοτρομοκράτες.

Οι Αρχές θεωρούν ότι θα βρουν τον μίτο σε σημαντικές ανεξιχνίαστες υποθέσεις, όπως η δολοφονία του αρχιφύλακα στη Στυλίδα και η επίθεση με καλάσνικωφ στο τμήμα της Αγίας Παρασκευής.

Η σύλληψη του Γρηγόρη Τσιρώνη είναι καθοριστική, αφού επιβεβαιώνει με τον πιο τρανό τρόπο τη στενή σχέση των ληστών του Διστόμου με τους «ληστές με τα μαύρα» και τη νεοτρομοκρατία.

Παράλληλα, λίγες ώρες μετά την αστυνομική επιχείρηση και την αυτοκτονία του Σπύρου Δραβίλα, δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο προκήρυξη, με την οποία μία πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του αρχιφύλακα των Φυλακών Δομοκού, τον περασμένο Φεβρουάριο.