X

Βρέθηκε νέο κρυσφήγετο των κακοποιών στον Βόλο

Σε εξέλιξη, εξονυχιστική έρευνα απο τους αστυνομικούς που έχουν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι. Προφυλακιστέοι οι δύο κακοποιοί. Τι είπαν στον ανακριτή.

Ant1news

Νέο κρησφύγετο των ληστών που συνελήφθησαν στη Νέα Αγχίαλο βρέθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, όπου η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζει τις έρευνές της. 

Πρόκειται για διώροφο σπίτι με μάντρα και δέντρα, που εντοπίστηκε στο κέντρο του χωριού Άνω Λεχώνια και στο οποίο οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν από τα ευρήματα στο κρησφύγετο της Νέας Αγχιάλου. Η Αντιτρομοκρατική πραγματοποιεί εξονυχιστικούς ελέγχους στο διώροφο διερευνώντας αν υπάρχουν όπλα.

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς στη Νέα Αγχίαλο Βόλου, όπου συνελήφθησαν οι δύο από τους τρεις φερόμενους ως δράστες της ληστείας που έγινε πριν από ένα χρόνο σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο, οι Σπύρος Χριστοδούλου και Γρηγόρης Τσιρώνης, οι οποίοι κρίθηκαν σήμερα προφυλακιστέοι.

Ο τρίτος που βρισκόταν στη διώροφη μεζονέτα και αναγνωρίστηκε ως ο Σπύρος Δραβίλας, αυτοκτόνησε.

Η βαλλιστική έρευνα από τα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έδειξε ότι στα τρία καλάσνικοφ που βρέθηκαν στη μεζονέτα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

Τι δήλωσε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού:

Ο Γρηγόρης Τσιρώνης και ο Σπύρος Χριστοδούλου οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν και κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι  βαρύνονται με 4 κακουργήματα και 5 πλημμελήματα σχετικά με την υπόθεση της Αγχιάλου Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να είπαν στις απολογίες τους: «αρνούμαι τις κατηγορίες, επιφυλάσσομαι να απαντήσω όταν έχω όλη τη δικογραφία στα χέρια μου».

Οι δυο συλληφθέντες κατηγορούνται μεταξύ άλλων για 8 ληστείες στην περιφέρεια από το 2011 και μετά καθώς και για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους στην Νέα Αγχίαλο Βόλου.

Ο συνήγορος του Γρηγόρη Τσιρώνη, Κώστας Παπαδάκης, δηλώσε πως «ο εντολέας μου επέλεξε 9 χρόνια το δρόμο της φυγοδικίας, καθώς ήταν στοχοποιημένος για την αντιεξουσιαστική του δράση και ήταν βέβαιη η φυλάκισή του. Γι' αυτό επέλεξε τότε το δρόμο της ελευθερίας».

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν να μεταχθούν στις φυλακές Κορυδαλλού για ένα μήνα, ώστε να πάρουν ολόκληρη τη δικογραφία αλλά το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό. Ο Γρηγόρης Τσιρώνης αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Τρικάλων και ο Σπύρος Χριστοδούλου στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Η μεταφορά των συλληφθέντων στα δικαστήρια της Ευελπίδων:



Κατά τη μεταφορά τους στα δικαστήρια της Ευελπίδων, οι δύο συλληφθέντες εκτόξευσαν και πάλι ύβρεις και απειλές προς δημοσιογράφους, τηλεοπτικά συνεργεία και φωτορεπόρτερ, ενώ οι λιγοστοί συγκεντρωμένοι υποστηρικτές τους απείλησαν προς στιγμήν να κινηθούν εναντίον των εκπροσώπων των ΜΜΕ, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί ιδιαίτερη ένταση.