X

Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στην Αθήνα

Το χρησιμοποιούσε για χρόνια ο Γρηγόρης Τσιρώνης, ένας απο τους "ληστές του Διστόμου". Τι ψάχνουν τώρα οι αστυνομικοί. Τι δείχνουν οι μαρτυρίες των γειτόνων.

Ant1news

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας το οποίο σχετίζεται με την υπόθεση των ληστών του Διστόμου.

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται διαμέρισμα του τρίτου ορόφου επι της οδού Δίπλα 17, στο Νέο Κόσμο, πίσω από τον Άγιο Σώστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σπίτι είχε νοικιάσει προ ετών, από μία γυναίκα που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο, κάποιος που εμφανίστηκε στην πολυκατοικία με το όνομα Κωνσταντίνος.

Ο άνδρας αυτός, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, κυκλοφορούσε με ποδήλατο, ήταν ευγενικός με τους γείτονες και τυπικός με τις υποχρεώσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έφτασαν στο διαμέρισμα μετά από καταγγελία ενοίκου της πολυκατοικίας ο οποίος αναγνώρισε τον Γρηγόρη Τσιρώνη, βλέποντας τις φωτογραφίες του. Οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το διαμέρισμα είχε νοικιάσει το Τσιρώνης και οι φιλοξενούμενοί του ήταν η Τσέχα σύντροφός του και το παιδί τους.

 

Ο Γρηγόρης Τσιρώνης και ο Σπύρος Χριστοδούλου κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Οι δυο συλληφθέντες κατηγορούνται μεταξύ άλλων για 8 ληστείες στην περιφέρεια από το 2011 και μετά καθώς και για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους στην Νέα Αγχίαλο Βόλου.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα με εισαγγελική εντολή πρόσφατες φωτογραφίες τόσο του Τσιρώνη όσο και του Χριστοδούλου προκειμένου να εντοπιστούν κι άλλα κρησφύγετα σε Αττική και Πελοπόννησο.