X

Καταγγελία Στικούδη για απάτη με χάπια αδυνατίσματος

Μετά απο την καταγγελία της τραγουδίστριας, εξιχνιάσθηκε η υπόθεση απο την Αστυνομία. Πώς την "χρησιμοποιούσαν" ενώ εκείνη είχε άγνοια. Ποιές άλλες διάσημες "εμπλέκονται".

Ant1news

Τις φωτογραφίες της Κατερίνας Στικούδη, της Κατερίνας Καινούριου, της Έλενας Παπαρίζου και της Φαίης Σκορδά, χρησιμοποιούσε εν αγνοία τους εταιρεία διακίνησης σκευασμάτων με τα οποία υποσχόταν ότι επιταχύνεται το αδυνάτισμα, κάτι που όμως δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. 

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνίασε την υπόθεση παράνομης διακίνησης και διάθεσης, μέσω διαδικτύου, του μη εγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος, το οποίο υποσχόταν απώλεια κιλών σε μικρό χρονικό διάστημα. Μάλιστα έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη της εταιρίας, με έδρα την Ιρλανδία.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, σε διάφορες ιστοσελίδες διαφημιζόταν σκεύασμα, που υποσχόταν γρήγορη απώλεια βάρους. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι παθόντες, αφού πείστηκαν για την υποτιθέμενη ακίνδυνη δράση του σκευάσματος, προέβησαν στην παραγγελία του. Μετά από την κατανάλωσή του, όμως, παρουσιάστηκαν σε πολλούς από αυτούς ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Μαζί με τους παθόντες, η Κατερίνα Στικούδη κατήγγειλε στις Αρχές ότι γινόταν παράνομη, εν αγνοία και δίχως την έγκριση της, χρήση φωτογραφιών της, στις οποίες απεικονιζόταν με τέλειες σωματικές αναλογίες, ως δήθεν αποτέλεσμα της χρήσης του συγκεκριμένου σκευάσματος.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, όπως προέκυψε απο τον ΕΟΦ, η παρουσίαση, διακίνηση και πώληση του συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος γινόταν παράνομα.

Αμέσως ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και άρχισε ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία εντόπισε τους διαδικτυακούς ιστότοπους, μέσω των οποίων, διαφημιζόταν και διακινείτο το παράνομο σκεύασμα απο εταιρεία που εδρεύει στο Δουβλίνο.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων προχώρησε στις ενέργειες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του, ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για την απόδοση ευθυνών.