X

Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου ρακοσυλλέκτη για να του πάρουν τα λεφτά

Συνελήφθησαν οι δράστες, που ομολόγησαν ότι τον σκότωσαν επειδή πίστευαν πως έκρυβε στο σπίτι του ένα θησαυρό.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Ένας συνταξιούχος αστυνομικός και ένας δημοτικός υπάλληλος ομολόγησαν ότι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν ρακοσυλλέκτη, 81 ετών, επειδή είχαν ακούσει μία φήμη ότι είχε συγκεντρώσει 500.000 € και τα είχε κρύψει στο σπίτι του.

Ο 50χρονος πρώην αστυνομικός και ο 46χρονος δημοτικός υπάλληλος πήγαν το απόγευμα της Δευτέρας στο σπίτι του ηλικιωμένου, στα Σπάτα. Δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί και λέγοντάς του ότι έχει εμπλακεί σε ένα τροχαίο ατύχημα, τον έπεισαν να τους ακολουθήσει. Ο ρακοσυλλέκτης πίστευε ότι τον πήγαιναν στο τμήμα, αλλά εκείνοι τον οδήγησαν στο εξοχικό σπίτι του 46χρονου, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Εκεί, τον έδεσαν με χειροπέδες και με απανωτά χτυπήματα απαιτούσαν να τους αποκαλύψει πού έχει κρυμμένα τα χρήματα. Ο ηλικιωμένος έχασε τις αισθήσεις του και, μόλις κατάλαβαν ότι είχε υποκύψει στα χτυπήματά τους, οι δράστες τον άφησαν εκεί και επέστρεψαν στο σπίτι του, στα Σπάτα για να ψάξουν μόνοι τους.

Εκείνη την ώρα όμως, κατέφθασε στο σπίτι του θύματος και περιπολικό του Τμήματος Ασφαλείας Σπάτων, καθώς μία γειτόνισσά του είχε ανησυχήσει, επειδή για αρκετές ώρες δεν τον είχε δει και είχε ενημερώσει τις αρχές.

Ο 50χρονος πρώην αστυνομικός και ο 46χρονος δημοτικός υπάλληλος προσήχθησαν και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησαν τις πράξεις τους. Οδήγησαν, μάλιστα, τους αστυνομικούς στο εξοχικό του 46χρονου στους Αγίους Θεοδώρους, όπου και βρήκαν νεκρός τον ηλικιωμένο.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του 46χρονου δύο πιστόλια, μία καραμπίνα και πλήθος φυσιγγίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα, εντός των ορίων του αυτοφώρου, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.