X

Ένταση και επεισόδια στη συγκέντρωση με σύνθημα “Μένουμε Ευρώπη”

Συμπλοκή μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων μπροστά στο περιστύλιο της Βουλής. Στη ΓΑΔΑ τριάντα προσαχθέντες.

Ant1news

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ μπροστά στο κτίριο του κοινοβουλίου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν και σε προσαγωγές.

Ομάδες νεαρών οπλισμένοι με ρόπαλα και φωτοβολίδες εισέβαλαν μπροστά από το περιστύλιο και πίσω από τα σκέπαστρο του φρουρού, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ακολούθησε συμπλοκή και εν συνεχεία αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες από νωρίς ήταν παραταγμένες στα σκαλιά του περιστυλίου, απώθησαν τους νεαρούς προς την οδό Πανεπιστημίου και προς την οδό Κριεζώτου.

Συνολικά έγιναν τριάντα προσαγωγές από το χώρο της συγκέντρωσης μπροστά στη Βουλή. Οι προσαχθέντες  οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Η συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη» συνεχίστηκε μέχρι αργά, ενώ επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας στην άλλη είσοδο του κοινοβουλίου είχαν παραταχθεί οχήματα της αστυνομίας.

"Παρών" στο Σύνταγμα και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι όταν η πατρίδα είναι σε κίνδυνο κανείς δεν επιτρέπεται να εφησυχάζει.