X

Συνελήφθησαν οι «ληστές με το σίδερο» της Πεύκης

Οι συλληφθέντες είχαν ληστέψει - μεταξύ άλλων - οικία στην Πευκή, απειλώντας τους ενοίκους ότι θα τους κάψουν με ηλεκτρικό σίδερο.

Ant1news



Του Γιάννη Αρβανίτη

Μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις σε Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν δυο Γεωργιανοί ληστές, ενώ έχει ταυτοποιηθεί κι ένας ακόμη ομοεθνής τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως τα μέλη της οργάνωσης αυτής, έχοντας διακριτούς ρόλους, διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε οικίες, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσουν βία σε βάρος των θυμάτων τους.

Εφοδιασμένοι με κουκούλες, οχήματα και διαρρηκτικά εργαλεία, συνήθιζαν να παρακολουθούν τα υποψήφια θύματα τους, τοποθετώντας συσκευές GPS στα οχήματα τους, ώστε να γνωρίζουν τις μετακινήσεις τους και τις ώρες που απουσίαζαν από τα σπίτια τους.

Έως τώρα έχουν ταυτοποιηθεί δυο χτυπήματά τους. Στις 4-12-2014 σε οικία στη Πεύκη, όταν απείλησαν τους ενοίκους με ηλεκτρικό σίδερο, για να τους αποκαλύψουν που είχαν κρυμμένα χρήματα και χρυσαφικά.

Ακόμη εξιχνιάστηκε και μια διάρρηξη - κλοπή που έκαναν σε σπίτι στο Χαλάνδρι, στις 2-6-2015. Ερευνάται το ενδεχόμενο τα μέλη της οργάνωσης να εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες πράξεις. Στη κατοχή τους βρέθηκαν: πλήθος κοσμημάτων, πολλά κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, 3 οχήματα, usb, πινακίδες οχημάτων, φωτογραφικές συσκευές κα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σε Τακτικό Ανακριτή.