X

Ένστολοι έξω από τις τράπεζες – Προσαγωγή ύποπτων Ρομά

Δύο ένστολοι στην είσοδο κάθε τράπεζας. Περιπολίες γύρω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα. Ρομά φαίνεται ότι έψαχναν να βρουν τα επόμενα θύματά τους.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Τέσσερις Ρομά εντόπισαν μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να περιφέρονται στη Νέα Σμύρνη γύρω από ανοικτά υποκαταστήματα τραπεζών με ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο και προχώρησαν στην προσαγωγή τους, ακολουθώντας τις εντολές για πρόληψη έκνομων ενεργειών.

Όπως διαπιστώθηκε, οι προσαχθέντες στο παρελθόν έχουν απασχολήσει τις αρχές για κλοπές και απάτες ηλικιωμένων με τη μέθοδο της απασχόλησης και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν δεδομένο ότι δεν βρέθηκαν τυχαία στην περιοχή, αλλά έψαχναν να βρουν τα επόμενα θύματά τους.

Συνολικά 363 υποκαταστήματα τραπεζών είναι ανοικτά σήμερα σε Αττική, Πειραιά και τα νησιά, που ανήκουν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, και σε κάθε ένα από αυτά έχουν τοποθετηθεί από το πρωί δύο ένστολοι στην είσοδο, προκειμένου να διευκολύνουν την ομαλή λειτουργία τους και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις, μάλιστα, η εμφανής στατική δύναμη είναι μεγαλύτερη με άνδρες ακόμα και από την ΥΜΕΤ.

Εκτός από τις στατικές δυνάμεις κινούνται 105 πληρώματα περιπολικών, 100 ομάδες ΔΙ.ΑΣ και 15 μοτοσικλετιστές της ομάδας Ζ, που περιπολούν γύρω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα.

Επιπλέον περιπολούν και 50 ομάδες της ασφάλειας, με πολιτικά και οχήματα με συμβατικούς αριθμούς, ώστε να μην είναι εμφανής η ιδιότητά τους και να βοηθούν με τη "μυστική" παρουσία τους το έργο των υπολοίπων δυνάμεων.