X

Τραυματισμός αστυνομικών στη διάρκεια καταδίωξης

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πέντε υπόπτων μετά από σήμα να σταματήσουν το όχημά τους, στην Άνοιξη Αττικής.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια καταδίωξης ύποπτου αυτοκινήτου στην Άνοιξη Αττικής. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, κάτοικοι της περιοχής, κάλεσαν την Άμεση Δράση και κατήγγειλαν ότι πέντε ύποπτα άτομα, τα οποία κινούνται με αυτοκίνητο, χτυπούν τα κουδούνια κατοικιών, ενδεχομένως με σκοπό τη διάρρηξη των σπιτιών ή τη ληστεία των ενοίκων.

Λίγο μετά τις 15:00, οι πρώτες ομάδες ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν στην περιοχή ένα όχημα να κινείται ύποπτα. Οι αστυνομικοί ήλεγξαν τις πινακίδες του μέσω ασυρμάτου και διαπίστωσαν ότι ενώ μπροστά τους είχαν ένα αυτοκίνητο μάρκας Σκόντα, οι πινακίδες κυκλοφορίας του αντιστοιχούσαν σε αυτοκίνητο μάρκας Ρενό και έτσι επιχείρησαν να ελέγξουν τους επιβαίνοντες.

Ο οδηγός του οχήματος, όμως, δεν ανταποκρίθηκε στα σήματα ακινητοποίησης και ανέπτυξε ταχύτητα να διαφύγει. Ξεκίνησε τότε μία καταδίωξη, έως τη στιγμή που σε μια στροφή της οδού Αγ. Αθανασίου στην Άνοιξη, ο οδηγός της αστυνομικής μοτοσυκλέτας έχασε τον έλεγχο και μαζί με τον συνεπιβάτη συνάδελφό του, έπεσαν στον μαντρότοιχο ενός εργοστασίου.

Οι πρώτες αναφορές επισημαίνουν ότι η αστυνομική μοτοσυκλέτα διέλυσε τη μάντρα και οι δύο αστυνομικοί εκτοξεύτηκαν σε μεγάλη απόσταση καταλήγοντας στον περίβολο του εργοστασίου. Οι μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα από τη μέση και κάτω, χωρίς ευτυχώς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Το ύποπτο όχημα κατάφερε να διαφύγει παρά τις αναζητήσεις των υπόλοιπων αστυνομικών δυνάμεων.