X

Συλλήψεις νεαρών στο Ηράκλειο για κλοπές και διαρρήξεις

Δύο ανήλικοι ανάμεσα στους συλληφθέντες. Πάνω από 28 οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται. Οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ant1news

Εξιχνιάστηκαν, 28 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων καθώς και μια απόπειρα διάρρηξης αυτοκίνητου που διαπράχθηκαν στο Ηράκλειο με δράστες τέσσερα άτομα από τα όποια τα δυο είναι ανήλικα αφαιρώντας μεταξύ άλλων, χρηματικό ποσό μεγαλύτερο των 5.500 ευρώ, κοσμήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και κάμερες.

Οι σύλληψη των τεσσάρων ηλικίας 13, 16, 21 και 26 χρονών έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου με τη συνδρομή και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας το βράδυ του Σαββάτου, όταν εντοπίστηκαν την ώρα που είχαν διαρρήξει αυτοκίνητο σε χώρο στάθμευσης και έκλεψαν απ αυτό μια γυναικεία τσάντα ενώ ταυτόχρονα επιχείρησαν να διαρρήξουν ακόμη ένα Ι.Χ. επιβατικό και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες, από τις 29 Απριλίου 2015 έως και τις 18 Ιουλίου 2015 , είχαν διαπράξει με την ίδια μέθοδο, 28 κλοπές και διαρρήξεις σε οχήματα από τα οποία είχαν κλέψει συνολικά, το χρηματικό ποσό των 5.816 ευρώ, επτά φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και tablet, έντεκα κινητά τηλέφωνα, δύο ψηφιακές κάμερες, κοσμήματα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα άλλα αντικείμενα

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις. Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.