X

Σχέδιο απόδρασης μέσω τούνελ στις φυλακές Κέρκυρας

Έσκαβαν τρύπα μέσα από τις φυλακές για να αποδράσουν ανήμερα της Παναγίας. Τους "κάρφωσε" ένα σκυλί και το "θαύμα" δεν έγινε!

Ant1news

Σχέδιο απόδρασης είχαν κρατούμενοι των φυλακών Κέρκυρας, σκάβοντας τρύπα για να βρουν το τούνελ που προϋπήρχε από άλλη απόδραση.

Οι κρατούμενοι είχαν ένα οργανωμένο σχέδιο, το οποίο θα ολοκλήρωναν σήμερα, ανήμερα της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας. Ωστόσο, το θαύμα δεν είναι έγινε, καθώς έγιναν αντιληπτοί από έναν... σκύλο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν μια τρύπα σε χώρο εντός της φυλακής, ύστερα από καταγγελία πεζού, ο οποίος αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, βλέποντας ένα σκύλο να γαβγίζει επίμονα στο σημείο όπου ο πρώτος κρατούμενος επιχείρησε να βγει στην επιφάνεια.

Αμέσως άρχισαν έρευνες, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι η τρύπα που έσκαβαν οι κρατούμενοι οδηγούσε σε τούνελ το οποίο είχε δημιουργηθεί την εποχή της μεγάλης απόδρασης το 1996, όταν είχαν φύγει 129 κρατούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, επικεφαλής της ομάδας των 9 που έσκαψε ή μάλλον ανέσκαψε το παλιό τούνελ μήκους περισσότερο των 30 μέτρων, είναι μέλος της γνωστής οικογένειας των Ρομά Βιλανάκη. Οι υπόλοιποι φέρονται να είναι κακοποιοί, υπήκοοι Αλβανίας.

Το εντυπωσιακό είναι πως, όπως αστυνομικές πηγές σημειώνουν, σε εννέα από τα 15 κελιά της πτέρυγας από την οποία επιχειρήθηκε η απόδραση, βρέθηκε χώμα!