X

Ξετυλίγεται το κουβάρι του φριχτού εγκλήματος στην Ύδρα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό επιπλέον υπόπτων, εν αναμονή των αιτίων του θανάτου του 67χρονου. Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες.

Ant1news

Από χθες βρίσκονται στα χέρια της αστυνομία οι φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας του 67χρονου ιδιοκτήτη ταβέρνας στη Ύδρα, Μανώλη Οικονόμου, οι οποίοι σήμερα θα μεταφερθούν στον εισαγγελέα Πειραιά.

Πρόκειται για τουλάχιστον επτά υπηκόους Γεωργίας, οι οποίοι φέρεται να συμμετείχαν στη δολοφονία που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής. Αργά το βράδυ της Δευτέρας οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών στη ΓΑΔΑ, από το ΑΤ Ύδρας, όπου βρίσκονταν αρχικά.

Οι φερόμενοι ως δράστες πρόκειται να κατηγορηθούν για συμμετοχή στη δολοφονία του Οικονόμου. Τα δείγματα δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος φέρονται ως αποδεικτικά στοιχεία για την απόδοση των κατηγοριών.

Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός ζευγαριού Γεωργιανών, που φαίνεται ότι συνδέονται με τους υπόλοιπους και διέφυγε με τη λεία της ληστείας, τα σχεδόν περίπου 47.000 ευρώ, παρέμεναν άκαρπες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αστυνομικών ερευνών, το ζευγάρι επιβιβάστηκε σε θαλάσσιο ταξί, καταβάλλοντας στον ιδιοκτήτη του το ποσό των 500 ευρώ, ώστε να τους μεταφέρει στη Βάρκιζα, με πρόφαση ότι το παιδί τους αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Και οι υπόλοιποι πέντε επιχείρησαν να διαφύγουν με τον ίδιο τρόπο, ωστόσο, ο οδηγός του θαλάσσιου ταξί ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου την αστυνομία και επέστρεψε στο λιμάνι του νησιού, επικαλούμενος δήθεν μηχανικό πρόβλημα.

Επιπλέον, εξετάζεται η συμμετοχή ακόμα ενός ζευγαριού Γεωργιανών, εργαζόμενων στο εστιατόριου του θύματος. Παρά το ότι αρχικά δεν συνδέονταν με το έγκλημα, η εκτίμηση των αξιωματικών είναι ότι ήταν αυτοί που είχαν υποδείξει στα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας το θύμα και τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της αστυνομικής έρευνας, οι προσαχθέντες είχαν βρεθεί το βράδυ του φόνου στην ταβέρνα του 67χρονου και είχαν συνομιλήσει με το ζευγάρι των εργαζομένων Γεωργιανών.

Το έγκλημα διαπράχθηκε λίγο μετά την επιστροφή του Οικονόμου και της συζύγου του στο σπίτι τους τη νύχτα του Σαββάτου. Οι δράστες υποχρέωσαν τη γυναίκα να λάβει υπνωτικό, της έκλεισαν τα μάτια, την έδεσαν χειροπόδαρα και επιτέθηκαν στο σύζυγό της ο οποίος κοιμόταν σε διπλανό δωμάτιο. Τον έδεσαν σε μία καρέκλα και βασανίζοντάς τον, τους αποκάλυψε πού ήταν κρυμμένα τα μετρητά και τα κοσμήματα. Όταν η γυναίκα συνήλθε και κατάφερε να λυθεί, διαπίστωσε ότι ο σύζυγός της ήταν νεκρός.

Ο θάνατος του 67χρονου επιβεβαιώθηκε από γιατρό, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου θα διαπιστωθούν από την ιατροδικαστική εξέταση. Η κηδεία του θύματος θα γίνει σήμερα στην Ύδρα.