X

Στο Ηράκλειο το πλοίο με τα όπλα και τα εκρηκτικά

Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το HADDAD 1, όπου θα ξεκινήσουν οι έρευνες για να διαπιστωθεί ποιο ακριβώς είναι το φορτίο του.

Ant1news

Κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου τα ξημερώματα το φορτηγό πλοίο HADDAD 1, το οποίο εντοπίστηκε τη Δευτέρα στα νοτιανατολικά της Χρυσής, στην Ιεράπετρα, με τεράστιο αριθμό όπλων.

Πληροφοριοδότης από την Τουρκία, από όπου ξεκίνησε το πλοίο, είπε σε ανώτατα κλιμάκια του Λιμενικού Σώματος Αθηνών ότι, στα γεμάτα με μεταλλικά σφραγισμένα κοντέινερ υπάρχουν όπλα, φαίνεται να επιβεβαιώνονται.

Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, οι λιμενικοί βρήκαν διάφορες κυνηγετικές καραμπίνες, πιθανότατα αμερικανικής κατασκευής. Πρόκειται για ένα μόνο από τα κοντέινερ του πλοίου, το οποίο αποσφραγίστηκε από τελωνειακό υπάλληλο του Αγίου Νικολάου.

Το περιεχόμενο αυτό, υποδηλώνει ότι το πλοίο με σημαία Βολιβίας μεταφέρει τεράστια ποσότητα όπλων, κάτι που θα εξακριβωθεί όταν το φορτίου του πλοίου διερευνηθεί στο Ηράκλειο.

Στα συνοδευτικά έγγραφα του φορτίου, τα οποία έδωσε στους λιμενικούς ο Σύρος καπετάνιος του, αναφερόταν ότι το πλοίο μετέφερε τσιγάρα, οικιακά σκεύη, κ.α., ενώ αναγραφόταν το ακριβές βάρος των εμπορευμάτων, σε τόνους.

 

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από το λιμάνι Αλεξανδρέττα της Τουρκίας και είχε προορισμό το λιμάνι Μιζουράτα της Λιβύης.

 

Για τις ανάγκες των ερευνών και τη συνοδεία του πλοίου μέχρι το Ηράκλειο, σύμφωνα με τα τοπικά σάιτς της Κρήτης, επιστρατεύτηκαν πάνω από 40 λιμενικοί, ενώ έφτασε στο νησί Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης από τον Πειραιά, άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού από το Ηράκλειο και από τα Χανιά.

 

Τα επτά μέλη του πληρώματος δεν έχουν ακόμα συλληφθεί, βρίσκονται ωστόσο σε καθεστώς επιτήρησης. Το υπουργείο Ναυτιλίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την πορεία των ερευνών.