X

Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Συνελήφθησαν 6 άτομα, μεταξύ των οποίων και 40χρονο ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος. Τα μέλη της οργάνωσης μετέφεραν 103 μετανάστες χωρίς χαρτιά.

Ant1news

Πολυμελή σπείρα που ενέχεται σε υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 40χρονο υπήκοο Βουλγαρίας ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης και πέντε ακόμη μέλη της, ηλικίας από 25 έως 37 ετών, σε βάρος των οποίων αλλά και τουλάχιστον ενός ακόμη συνεργού τους, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», της «Προώθησης-διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής» και παράβασης Νόμου περί Όπλων.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα αυτοκίνητο και ένα φορτηγό όχημα να κινούνται ύποπτα επί της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του κόμβου Ασπροβάλτας, σε σχηματισμό προπομπού και κυρίως οχήματος.

 

Από την αστυνομική έρευνα  διαπιστώθηκε μεταφορά συνολικά 103 αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων και 19 παιδιά. Επίσης, προέκυψε ότι οι παραπάνω αλλοδαποί, οι οποίοι δεν είχαν χαρτιά, είχαν μπει στη χώρα από τον Έβρο απ’ όπου κι επιβιβάστηκαν στο φορτηγό με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.

 

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι κάθε μετανάστης θα κατέβαλε 2.000 ευρώ, για τη μεταφορά του στο εσωτερικό της χώρας, ενώ το χρηματικό ποσό που θα αποκόμιζαν τα μέλη του κυκλώματος υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους,  θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.