X

Οπλοστάσιο-«σφραγίδα» στο κρησφύγετο του Πετρακάκου

Το οπλοστάσιο ήταν “θαμμένο” και συσκευασμένο με κατάλληλο τρόπο ώστε να προστατεύεται από την υγρασία ή από την φθορά του χρόνου.

Ant1news


Του Μανώλη Ασαριώτη 

Αισιόδοξα ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν από την εξάρθρωση μίας τρομοκρατικής οργάνωσης είναι τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, μετά την ανακάλυψη τού οπλοστασίου στον Μώλο της Φθιώτιδας, στο κρησφύγετο που χρησιμοποιούσε ο Γιώργος Πετρακάκος και η σύντροφός του. 

Εκτός από τα έξι καλάσνικοφ, που βρήκαν θαμμένα στο έδαφος, επιμελώς τυλιγμένα και προστατευμένα ώστε να μην αχρηστευθούν, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα ρουκετοβόλο RPG σαν και εκείνο, που χρησιμοποίησε ο Επαναστατικός Αγώνας στην επίθεση με ρουκέτα κατά της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών το 2007, το οποίο βρέθηκε σε γιάφκα της οργάνωσης ή σαν κι εκείνο που αποπειράθηκε να χρησιμοποιήσει μαζί με ριπές καλάσνικοφ η ΟΛΑ στην επίθεση κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στις 14 Ιανουαρίου του 2013 αλλά έπαθε αφλογιστία, βρέθηκε κάτω από το έδαφος στην αγροικία του Πετρακάκου στον Μώλο της Φθιώτιδας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αντέννα, αυτό το εύρημα υπήρξε η πρώτη αφορμή για να αναπροσανατολίσουν τις έρευνές τους οι αστυνομικοί από τη συμμορία των ληστών του Διστόμου προς τις δύο τρομοκρατικές οργανώσεις. 

Το δεύτερο στοιχεία είναι κάποια κουτιά με ζελατοδυναμίτιδα. Μία τεχνική που έχουν δει και μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και τον εντοπισμό του κρησφύγετου στην Περαχώρα Λουτρακίου. 

Οι αστυνομικοί εντόπισαν ακόμα έναν μπλε φάρο, σαν εκείνους που χρησιμοποιούν στα συμβατικά οχήματα της αστυνομίας. Εύλογα και εύσχημα αξιωματικοί του αντιτρομοκρατικού επιτελείου υπενθυμίζουν ότι όταν εκδηλώθηκε η επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι το Δεκέμβριο του 2013, υπήρξαν αρκετές μαρτυρίες που έκαναν λόγο για διαφυγή των δραστών με αυτοκίνητο, στο οποίο είχαν προσαρμόσει αστυνομικό φάρο. Με τα ίδια καλάσνικοφ είχαν επιτεθεί και στην πρεσβεία του Ισραήλ, ακριβώς ένα χρόνο αργότερα. Τις επιθέσεις εκείνες είχε αναλάβει με προκήρυξη η ΟΛΑ. 

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα του βαλλιστικού ελέγχου στα 6 καλάσνικοφ, ενώ από την έρευνα στην αγροικία στο Μώλο, βρέθηκαν ακόμα δύο ούζι, αρκετές χειροβομβιδες και άλλα πολεμοφόδια, όλα συσκευασμένα με κατάλληλο τρόπο ώστε να προστατεύονται από την υγρασία ή από την φθορά του χρόνου.