X

Τι έδειξε η βαλλιστική για τα όπλα στο κρησφύγετο του Πετρακάκου

Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται στο πέντε στρεμμάτων οικόπεδο στον Μώλο Φθιώτιδος.

Ant1news

"Καθαρός" είναι ο οπλισμός που βρέθηκε στο σπίτι όπου διέμενε ο Γιώργος Πετρακάκος, η σύντροφός του και τα δύο παιδιά τους, στο Μώλο Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση που διενεργήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα όπλα που εντοπίστηκαν στην αγροικία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Τα όπλα ήταν θαμμένα και επιμελώς κρυμμένα σε πλαστικές σακούλες ώστε να μην φθείρονται από την υγρασία.

Εκτός από τα έξι καλάσνικοφ, που βρήκαν θαμμένα στο έδαφος, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα ρουκετοβόλο RPG σαν και εκείνο που χρησιμοποίησε ο Επαναστατικός Αγώνας στην επίθεση με ρουκέτα κατά της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών το 2007, ή σαν κι εκείνο που αποπειράθηκε να χρησιμοποιήσει μαζί με ριπές καλάσνικοφ η ΟΛΑ στην επίθεση κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στις 14 Ιανουαρίου του 2013.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν ακόμα έναν μπλε φάρο, σαν εκείνους που χρησιμοποιούν στα συμβατικά οχήματα της αστυνομίας. Αξιωματικοί του αντιτρομοκρατικού επιτελείου υπενθυμίζουν ότι όταν εκδηλώθηκε η επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι το Δεκέμβριο του 2013, υπήρξαν αρκετές μαρτυρίες που έκαναν λόγο για διαφυγή των δραστών με αυτοκίνητο, στο οποίο είχαν προσαρμόσει αστυνομικό φάρο. Με τα ίδια καλάσνικοφ είχαν επιτεθεί και στην πρεσβεία του Ισραήλ, ακριβώς ένα χρόνο αργότερα. Τις επιθέσεις εκείνες είχε αναλάβει με προκήρυξη η ΟΛΑ. 

Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής στο 5 στρεμμάτων οικόπεδο στον Μώλο συνεχίζονται με τη συνδρομή ακόμη και εκσκαφέων.