X

Νέα γιάφκα στον Μαραθώνα βρήκε η Αντιτρομοκρατική

Πως συνδέεται με τον Πετρακάκο και τους ληστές του Διστόμου. Βρέθηκαν ρουκέτες και βαρύς οπλισμός. Στο επίκεντρο ο "ρόλος" του "στόλου" ΙΧ που βρήκε η ΕΛ.ΑΣ.

Ant1news



Βαρύ οπλισμό και πυρομαχικά βρήκαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατά τις εν εξελίξει έρευνες στο σπίτι-γιάφκα που εντόπισαν στην Λεωφόρο Μαραθώνος.  

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση απο την Ελληνική Αστυνομία, στην γιάφκα στον Μαραθώνα εχει βρεθεί ένα "ολόκληρο οπλοστάσιο", αποτελούμενο απο ρουκέτες, καλάσνικοφ, πυρομαχικά και άλλον βαρύ οπλισμό, η ποσότητα και το είδος των οποίων θα διευκρινιστεί όταν θα ανοιχτούν οι σάκοι στους οποίους βρέθηκαν κρυμμένα, από τους πυροτεχνουργούς, μετά την έρευνα για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό στο χώρο.

Η Αντιτρομοκρατική, που βρήκε τα όπλα και τα πυρομαχικά κρυμμένα σε σάκους, έχει εντοπίσει επίσης 6 ΙΧ αυτοκίνητα, 1 φορτηγό και 2 μοτοσικλέτες στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του Μαραθώνα, τα οποία θεωρούν ως σημαντικά ευρήματα.

 

Πιθανολογούν ότι χρησιμοποιήθηκαν ως οχήματα διαφυγής σε ληστείες ή σε τρομοκρατικές ενέργειες της "Ομάδας Λαικών Αγωνιστών", με την οποία οι αστυνομικοί είναι «σιγουροι» ότι συνδέεται η ομάδα των "ποινικών" Παλαιοκώστα-Δραβίλα-Πετρακάκου και ο Νίκος Μαζιώτης του "Επαναστατικού Αγώνα".

 

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων "πρόκειται για γιάφκα τρομοκρατικής οργάνωσης και απομένει να διαπιστωθεί τι σχέση έχουν άτομα που έχουν πέσει μέχρι τώρα στα χέρια των διωκτικών αρχών και αν τα όπλα και τα οχήματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη ενέργεια". 

Ενοικιαστής ο Δραβίλας

Σύμφωνα με πληροφορίες του Μανώλη Ασαριώτη και του Δελτίου Ειδήσεων του ΑΝΤ1, το σπίτι είχε ενοικιάσει ο Σπύρος Δραβίλας, μέλος της συμμορίας των "ληστών του Διστόμου", ο οποίος αυτοκτόνησε όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικούς.

 

Οι αστυνομικοί αναζητούν στα ευρήματα στοιχεία που θα αποδεικνύουν "χρήση" του ακινήτου στον Μαραθώνα απο τους συλληφθέντες μαζί με τον Γιώργο Πετρακάκο και φυσικά απο τον ίδιο, στο σπίτι του οποίου στον Μώλο Φθιώτιδας, εντοπίστηκε ένα "πλήρες" οπλοστάσιο.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τους αστυνομικούς έχουν και τα δύο υπόγεια του σπιτιού, στα οποία όμως δεν μπορούν να φτάσουν οι αστυνομικοί, αν δεν τελειώσει η βασική έρευνα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.