X

Τα νέα ευρήματα της γιάφκας του Μαραθώνα

Πλήθος ονομάτων επιχειρηματιών και πλήρη σχέδια απαγωγής! Στο φως «εργαλεία» που συνδέουν τους ληστές του Διστόμου με Μαζιώτη και Παλαιοκώστα.

Ant1news

Σχεδόν 30 ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών και οικονομικών παραγόντων, που αποτελούσαν μελλοντικούς στόχους απαγωγών βρέθηκαν σε σημειωματάριο, που εντοπίστηκε στη γιάφκα του Μαραθώνα.

Οι εξονυχιστικές έρευνες στο οίκημα συνεχίζονται και στα πλαίσιά τους βρέθηκε το σημειωματάριο, στο οποίο εκτός των ονομάτων υπήρχαν και αναλυτικές οδηγίες, για όλα τα στάδια εκτέλεσης των σχεδίων απαγωγής.

Οι "χρήστες" της γιάφκας του Μαραθώνα είχαν καταγράψει πλήρως τις κινήσεις, τα ωράρια, τα δρομολόγια, τις εναλλακτικές διαδρομές και ένα άλλο πλήθος πληροφοριών για τις συνήθειες των επιχειρηματιών που είχαν μπει στο στόχαστρο τους. 

Απο το πρωί, ο Αρχηγός της Αστυνομίας επικοινωνεί με έναν-έναν τους επιχειρηματίες που περιλαμβάνονται στην "ατζέντα-φωτιά" του Μαραθώνα, τους ενημερώνει για τα ευρήματα που έχουν βρεθεί και τους ζητά, εφόσον μπορούν, να συνδράμουν την αστυνομική έρευνα.

Στη γιάφκα βρέθηκε επίσης ένα μαύρο JEEP CHEROKEE, το οποίο είχε κλαπεί από τον Βασίλη Παλαιοκώστα, από την περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, στις 17 Οκτωβρίου 2007.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, προκύπτει ότι το όχημα ήταν ένα εκ των τριών που χρησιμοποιήθηκαν στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά και σε ληστείες.

Ένα εξ αυτών κατέληξε στον Νίκο Μαζιώτη, με το οποίο θα επιχειρούσε την αιματηρή επιχείρηση εναντίον αστυνομικών πίσω από τη ΓΑΔΑ.