X

Εξιχνιάστηκε υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπείας μέσω διαδικτύου

Είχε προηγηθεί καταγγελία από εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, πληροφορικής και διαφήμισης, για υποκλοπή πληροφοριών.

Ant1news



Του Γιάννη Αρβανίτη

Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπείας και σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή και παράβαση του απορρήτου των επιστολών.

Στελέχη εταιρείας που δραστηριοποιείται στη παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, πληροφορικής και διαφήμισης, είχαν κάνει καταγγελία για υποκλοπή πληροφοριών εμπιστευτικού περιεχομένου σε βάρος της (πελατολόγιο, πωλήσεις, πολιτικές αγοράς, κώδικες πρόσβασης κ.τ.λ.), εμπορικής άξιας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!

Άγνωστο άτομο είχε αποκτήσει παράνομη πρόσβαση (cracking) στο πελατολόγιο της επιχείρησης, «αντλώντας» στοιχεία και προκαλώντας ζημιά. Όλα αυτά τέθηκαν στη διάθεση Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς και η χορήγηση στοιχείων από παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Έτσι εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου που είχε υποκλέψει τα στοιχεία, τα οποία αντιστοιχούσαν σε 50χρονο, πρώην εργαζόμενο στην επιχείρηση. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του και στο χώρο εργασίας του, όπου και κατασχέθηκαν υπολογιστές και άλλα «ευρήματα». Από την ψηφιακή ανάλυση τους, διαπιστώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη, ενώ «τα πάντα» είχαν παραδοθεί στην επιχείρηση όπου εργάζεται.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να εμπλέκονται κι άλλα άτομα στην υπόθεση.