X

Εξέδιδαν τα θύματά τους σε διαμερίσματα – φυλακές

Τουλάχιστον 10-20 ραντεβού την ημέρα έκαναν οι γυναίκες που είχαν φυλακιστεί σε διαμερίσματα της Αθήνας.

Ant1news

Φυλάκιζαν τα θύματά τους σε διαμερίσματα οι αδίστακτοι μαστροποί.

Πέντε άτομα είχαν στήσει το κύκλωμα εμπορίας και εκπόρνευσης γυναικών, τις οποίες έφερναν από τη Μολδαβία υποσχόμενοι ότι θα τις κάνουν νοσοκόμες ή οικιακές βοηθούς.

Οι δράστες όμως είχαν τρία διαμερίσματα, τα οποία είχαν μετατρέψει σε φυλακές, ασκώντας ψυχολογική και σωματική βία σε βάρος τους.

Οι εννιά γυναίκες που εντοπίστηκαν στα «κελιά» εξωθούνταν καθημερινά σε πορνεία. Τα ραντεβού τα έκλειναν οι μαστροποί και συνήθως ήταν 10 με 20 την ημέρα. Μάλιστα, μία κοπέλα εξαναγκάστηκε να προβεί σε 40 συνευρέσεις μέσα σε μόνο μία ημέρα κι όταν η ίδια διαπίστωσε ότι είναι έγκυος, οι αδίστακτοι δράστες ανάγκασαν την 28χρονη να κάνει έκτρωση.

Από τα 10 ευρώ ανά ραντεβού, οι κοπέλες δεν κρατούσαν τίποτα και όταν αντιδρούσαν στις εντολές των βασανιστών τους, εκείνοι προέτασσαν ως πρόσχημα την εξώθησή τους στην πορνεία και τα «χρέη» που τους όφειλαν για τη διαμονή, τη διατροφή και φυσικά της μεταφορά τους.

Τα έσοδα από το απερίγραπτο κύκλωμα ήταν μεγάλα και κατά την επιχείρηση της αστυνομίας εντοπίστηκαν 7.600 ευρώ, τα οποία σε αντιστοιχία με τις σχετικές σημειώσεις για τα ραντεβού, ήταν μόνο από μία εβδομάδα.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους, όταν η 28χρονη Μολδαβή κατάφερε να δραπετεύσει και αποτάθηκε στους αστυνομικούς, γνωστοποιώντας τους το κολαστήριό της.

Την περασμένη Τετάρτη οι αστυνομικοί απελευθέρωσαν εννέα κοπέλες από τρία διαμερίσματα, εκ των οποίων μόνο οι τρεις κατέθεσαν κατά των βασανιστών τους.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν ένας 26χρονος Μολδαβός κι ένας 41χρονος Αλβανός, ενώ αναζητούνται ακόμα τρεις Μολδαβοί ηλικίας 28, 29 και 32 ετών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν στον Τακτικό Ανακριτή.

Τα θύματα παρασχέθηκε βοήθεια και προστασία.