X

Εισβολή μελών του “Ρουβίκωνα” στα γραφεία των ΑΝΕΛ

Μέλη της αναρχικής ομάδας εισέβαλαν στα γραφεία του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Ant1news

Αυτό που δεν κατόρθωσαν πριν απο περίπου έναν μήνα τα μέλη της αναρχικής ομάδας του "Ρουβίκωνα", να εισβάλλουν στα γραφεία του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, το κατάφεραν το απόγευμα της Δευτέρας.

Την προηγούμενη φορά τους είχαν αντιληφθεί αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας και ματαίωσαν το σχέδιο τους.

Σήμερα όμως μια ομάδα 15 ανθρώπων, μελών του "Ρουβίκωνα" κατόρθωσε να εισβάλλει στο κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία των Ανεξαρτήτωνν Ελλήνων, επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Καθώς όμως τα γραφεία του κόμματος ήταν κλειδωμένα και δεν βρίσκονταν κόσμος σε αυτά, τα μέλη του "Ρουβίκωνα" ανέβηκαν στην ταράτσα του κτηρίου και από αυτήν ανάρτησαν πανό, ενώ νωρίτερα είχαν σκορπίσει φειγ-βολάν.

 

 

 

Η πρώτη απόπειρα εισβολής στα γραφεία των ΑΝΕΛ είχε γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου και τότε είχαν προσαχθεί στην ΓΑΔΑ εννέα άτομα απο την ομάδα των περίπου 20 ανθρώπων που θα επιχειρούσαν την εισβολή.

 

Στις 14 Σεπτεμβρίου μέλη του "Ρουβίκωνα" τα έκαναν γυαλιά-καρφιά στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ αργότερα υπήρξαν πληροφορίες ότι ετοίμαζαν εισβολή στην ΕΡΤ για να μεταδώσουν μηνύματα τους απο τον "αέρα" ζωντανής εκπομπής που βρισκόταν σε εξέλιξη.

 

Στα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων βρίσκονταν αυξημένες δυνάμεις της Αστυνομίας, οι τελικά έκαναν έφοδο στο κτήριο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προχωρήσουν στην προσαγωγή 19 ατόμων.