X

Δικογραφία σε βάρος 60χρονου για πορνογραφία ανηλίκων

Πρόκειται για αλλοδαπό που μέχρι πρότινος διέμενε στη χώρα μας  και δρούσε μέσω του διαδικτύου.

Ant1news

Του Γιάννη Αρβανίτη.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησαν την εμπλοκή του 60χρονου αλλοδαπού σε πορνογραφία ανηλίκων μέσω του διαδικτύου. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από πληροφορίες και ανάλυση στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία κάτοχος θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνομιλούσε με άλλους χρήστες, σχετικά με την καταβολή χρημάτων με αντάλλαγμα είτε τη ζωντανή μετάδοση (live streaming) παιδιών που επιδίδονταν σε σεξουαλικές πράξεις, είτε τη δυνατότητα συνάντησης του με παιδιά με σκοπό να προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

Τα στοιχεία που πρόεκυψαν έγιναν γνωστά σε Εισαγγελέα και εκδόθηκε Διάταξη για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, κάτι που οδήγησε στον «εντοπισμό» του 60χρονου. Αστυνομικοί της Δ.Δ.Η.Ε έκαναν έλεγχο και διαπίστωσαν ότι αυτός δεν διέμενε πλέον στη χώρα μας – εργαζόταν σε ναυτιλιακή επιχείρηση. Παράλληλα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές της χώρας διαμονής του.

Από την έρευνα προέκυψε ότι μεταξύ των ετών 2011-2014, ο 60χρονος πραγματοποίησε 284 συναλλαγές στις Φιλιππίνες, που αφορούσαν πράξεις πορνογραφίας ανηλίκων. Η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε σε Εισαγγελέα.