X

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης στον Κουμουτσάκο;

Κατεπείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Τέσσερα άτομα καταζητούνται για την επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ. Εξετάζονται τα video.

Ant1news

Τέσσερα άτομα φαίνεται ότι ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ για την απρόκλητη επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, κατά τη διάρκεια του Παμποντιακού Συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, ενώ κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ήδη κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν σε κάποιες προσαγωγές, οι οποίες ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος», η ΕΛ.ΑΣ μπορεί να κατάφερε ήδη να ταυτοποιήσει τα άτομα που επιτέθηκαν στον Γιώργο Κουμουτσάκο, και τα οποία φαίνεται ότι προέρχονται από περιοχή της Δυτικής Αττικής, ωστόσο τηρείται σιγήν ισχθύος, προκειμένου να μη διαφύγουν και να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Μετά την ταυτοποίηση η αστυνομία εκτιμά ότι είναι ζήτημα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών. Παράλληλα, στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται το υλικό από τις κάμερες που κατέγραψαν το επεισόδιο.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, οι δράστες «βγήκαν» από το μπλοκ της Χρυσής Αυγής, στο οποίο συμμετείχαν και βουλευτές της. Ωστόσο, η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για «συκοφαντίες» και «λάσπη».

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, έκανε λόγο για ταυτοποιημένο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, εκφράζοντας τη λύπη του για το περιστατικό. Όσον αφορά στις κατηγορίες σε βάρος των αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο, ο κ. Τόσκας, μιλώντας το πρωί στο «Καλημέρα Ελλάδα» και στον Γιώργο Παπαδάκη τόνισε ότι υπάρχουν ερωτηματικά για το εάν η αστυνομία θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο για την προστασία του κ. Κουμουτσάκου.

«Δεν θα επιτρέψουμε παρόμοια περιστατικά που προσβάλλουν τη Δημοκρατία και τους εκπροσώπους του ελληνικού Κοινοβουλίου», τόνισε ο Νίκος Τόσκας.

«Απαιτώ τη σύλληψη των δραστών της χθεσινής φασιστικής επίθεσης εναντίον μου», δηλώνει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο ίδιος ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

 

«Η ελληνική πολιτεία δεν πρέπει να αφήσει κανένα άλλο περιθώριο στη φασιστική βία να ανθήσει στη χώρα μας. Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι άτεγκτη και ο δημόσιος λόγος φειδωλός», τόνισε ο Γιάννης Σγουρός, σχολιάζοντας την επίθεση.

Εν τω μεταξύ, λίγο νωρίτερα, σε άλλο σημείο της συγκέντρωσης, ένας ακόμα βουλευτής της ΝΔ, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών από συγκεντρωμένους, που κινήθηκαν απειλητικά σε βάρος του.