X

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης στον Κουμουτσάκο

Ένας εκ των πέντε έχει ήδη οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, ενώ αναζητούνται οι άλλοι τέσσερις. Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Με όνομα και επίθετο αναζητούν πλέον τα στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας τους δράστες της επίθεσης στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο, μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το απόγευμα της Πέμπτης.

Στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών που συμμετείχαν χθες το απόγευμα στα επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος και στη βιαιοπραγία σε βάρος του βουλευτή Γεώργιου Κουμουτσάκου, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώθηκε ότι σήμερα το μεσημέρι συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις.

Σε βάρος των παραπάνω ατόμων σχηματίζεται δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες δύο εκ των ατόμων που αναζητούνται, βρέθηκαν δύο φυσίγγια των 7,62 mm, δύο σουγιάδες και δέκα αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την απρόκλητη επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, κατά τη διάρκεια του Παμποντιακού Συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, είχε διατάξει νωρίτερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.

Κι ενώ συνεχίζεται η "μάχη" δηλώσεων μεταξύ Μαξίμου και Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων. Ο πρώην υπουργός, που παρέμεινε για λίγη στο γραφείο του εισαγγελέα, προσκόμισε με τη μήνυσή του και φωτογραφίες των προσώπων που του επιτέθηκαν.