X

Συλλήψεις για τα επεισόδια στη Λεωφόρο

Περισσότερες από 50 οι προσαγωγές, 16 οι συλλήψεις, τρεις οι τραυματίες αστυνομικοί. Άγριες συγκρούσεις, επεισόδια και ματαίωση του ντέρμπι των "αιωνίων".

Ant1news

Περισσότερα από 50 άτομα προσήχθησαν μέσα και έξω από το γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» της λεωφόρου Αλεξάνδρας, κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού, ο οποίος τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από τους προσαχθέντες οι 16 συνελήφθησαν μέχρι στιγμής, ενώ συνεχίζεται η εξέταση των υπολοίπων. Επίσης, κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Ο ένας εξ αυτών, που τραυματίστηκε με καρέκλα στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου τον επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής επικοινώνησε αμέσως για να μάθει για την κατάσταση της υγείας του και ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος.

Όλα ξεκίνησαν όταν η απόφαση του διαιτητή Παππά να μην ξεκινήσει το ντέρμπι «αιωνίων» της 11ης αγωνιστικής της Super League, για λόγους ασφαλείας, εξόργισε μερίδα οπαδών του γηπεδούχου Παναθηναϊκού, οργή που εκφράστηκε με ρίψη φωτοβολίδων, ενώ ακολούθησαν επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου.

Συγκεκριμένα, οπαδοί από τη θύρα 13 έσπασαν τα κιγκλιδώματα και εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, στο κέντρο του οποίου είχαν παραταχθεί οι άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων. Οι οπαδοί εξαπέλυσαν επίθεση με φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών.

Εκτάκτως συγκαλείται σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπου ο Γιάννης Αλαφούζος προτίθεται ότι θα υποβάλει την παραίτησή του.

 

Ποινική δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος των συλληφθέντων στα επεισόδια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Σειρά κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος απήγγειλε η Εισαγγελέας στους συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών και την ακύρωση του αγώνα μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι μεταξύ άλλων για τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού, έκρηξης, κατοχής εκρηκτικών, βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, διατάραξης κοινής ειρήνης και αντίστασης κατά της αρχής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι.