X

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ

Στις 3:35 τα ξημερώματα εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός. "Άρωμα" κλασσικής τρομοκρατίας από την επίθεση. Δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Ant1news

Iσχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος. Εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του κτηρίου του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών) εξερράγη, προκαλώντας σοβαρές ζημιές, αλλά όχι τραυματίες.

Οι δράστες είχαν προειδοποιήσει με δύο τηλεφωνήματα, 40 λεπτά νωρίτερα, στην Εφημερίδα των Συντακτών και στο Βήμα, τονίζοντας ότι "δεν πρόκειται για φάρσα".

Πυροτεχνουργοί της Αντιτρομοκρατικής έσπευσαν στο σημείο, αποκλείοντας την περιοχή, καθώς παρά το ότι ήταν προχωρημένη ώρα, οπότε και δεν υπήρχε κόσμος στην περιοχή, πρόκειται για το πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας. Τα γραφεία του ΣΕΒ, που είναι στην οδό Ξενοφώντος 5, βρίσκονται πολύ κοντά σε στάση, 24ωρου, λεωφορείου, αλλά και σε λίγα μέτρα απόσταση από τη Βουλή.

 

Ο ήχος από την έκρηξη ήταν τόσο δυνατός, που ακούστηκε σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κτήριο του ΣΕΒ, αλλά και σε παρακείμενα κτήρια.

 

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής παρέμειναν εκεί, χωρίς αρχικά να πλησιάσουν τον χώρο, καθώς έπρεπε να εξακριβωθεί ότι δεν υπάρχει και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός.

 

Την ευθύνη για την έκρηξη δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωση, μέχρι στιγμής. Ωστόσο, στον ίδιο δρόμο υπάρχουν ξενοδοχεία και Το Σπίτι της Κύπρου (η κυπριακή Πρεσβεία) συνεπώς και κάμερες ασφαλείας στις εισόδους τους, οι οποίες ενδέχεται να έχουν καταγράψει την κίνηση των δραστών. Το υλικό των καμερών βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών και εξετάζεται.

 

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη και απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων. Nα σημειωθεί ότι το τραμ φτάνει μέχρι τη στάση Συγγρού - Φιξ και από εκεί και πέρα οι επιβάτες μπορούν να εξυπηρετηθούν με το μετρό.

 

 

Tην επίθεση καταδίκασαν τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση με σχετικές ανακοινώσεις τους.