X

Ίχνη του Αμπαούντ στην Αθήνα

Από την Αθήνα είχε περάσει ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι. Από την Πάτρα ο νούμερο ένα καταζητούμενος. Ίχνη ακόμα δύο τρομοκρατών στην Ελλάδα.

Ant1news

Επιβεβαιώνεται το πέρασμα του «εγκεφάλου» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελαχαμίντ Αμπαούντ, από την Αθήνα. Η γαλλική αστυνομία είχε στείλε γενετικό υλικό στις ελληνικές αρχές και μετά από έρευνα ταυτοποιήθηκε ότι το «ορφανό» DNA, που υπήρχε καταχωρημένο στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. ανήκει στον άνδρα που σκοτώθηκε στην αστυνομική επιχείρηση στο Σεν Ντενί.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, παρά το ότι οι γαλλικές αρχές δεν αποκάλυψαν αρχικά, την ταυτότητα του γενετικού υλικού που έφτασε στην Αθήνα, τα δεδομένα της έρευνας φαίνεται πως οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ανήκει στον Αμπαούντ.

Έρευνες για τον εντοπισμό του είχαν γίνει και τον περασμένο Ιανουάριο και στην Αθήνα, αλλά παρά την κινητοποίηση ελληνικών και ξένων υπηρεσιών, δεν είχαν εντοπιστεί ίχνη του. Μετά την «εξουδετέρωσή» του από τους Γάλλους κομάντο, την περασμένη Πέμπτη, στάλθηκε το γενετικό υλικό του από τη Γαλλία στις υπηρεσίες των κρατών – μελών της ΕΕ και της Ελλάδας. Η ταύτιση του δείγματος προέκυψε με το «ορφανό» DNA που είχε συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ. σε παλαιότερη έρευνά της.

Σε κάθε περίπτωση, οι γαλλικές αρχές δεν διέθεσαν νωρίτερα τα στοιχεία του Αμπαούντ στις αρμόδιες αρχές της χώρας μας. Στο συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών,  που διεξήχθη εκτάκτως την περασμένη Παρασκευή, ο Γάλλος Υπουργός, Καζνέβ είχε δηλώσει στους συναδέλφους του ότι, ο Αμπαούντ προετοίμασε το σχέδιο επιθέσεων στη Συρία και έφτασε στη Γαλλία διασχίζοντας «πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Παράλληλα, χθες ιταλικά δημοσιεύματα επιβεβαίωναν το πέρασμα του Σαλάχ Αμπντέσλαμ, από την Πάτρα, τον περασμένο Αύγουστο. Μάλιστα, ο 26χρονος πέρασε δύο φορές από το λιμάνι της Πάτρας, αφού πήγε και γύρισε από στο Μπάρι της Ιταλίας.

Τέλος, πληροφορίες ότι και ο τρίτος καμικάζι του Σταντ ντε Φρανς εισήλθε σε ευρωπαϊκό έδαφος μέσω της Λέρου. Οι πληροφορίες ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Σήμερα αναμένεται και η απέλαση έξι Γάλλων υπηκόων που εντοπίστηκαν στην Λάρνακα και θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.