X

“Χτύπημα” χάκερς σε τρεις ελληνικές τράπεζες

Ζητούν λύτρα σε bitcoin προκειμένου να μην προχωρήσουν σε κυβερνοεπίθεση. Λίγες μέρες πριν είχαν «ρίξει» το internet banking τριών τραπεζών ως προειδοποιητικό χτύπημα.

Ant1news

 Απίστευτο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 3 ημέρες αφού ξένοι χάκερς προσπαθούν να πραγματοποιήσου κυβερνοεπίθεση εναντίον τριών μεγάλων ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σημάνει γενικός συναγερμός αφού οι χάκερς προσπαθούν να ρίξουν τα συστήματα των τραπεζών, δεν επιτίθενται όμως σε λογαριασμούς πελατών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι χάκερς, που είναι περισσότεροι από 30, προέρχονται από τη Ρωσία και ζητούν λύτρα σε bitcoin

Τη σοβαρότητα του ζητήματος αποδεικνύει το γεγονός της ενασχόλησης με το θέμα τόσο της  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδας.

Οι χάκερ είχαν προκαλέσει την προηγούμενη Πέμπτη την ολιγόπλεπτη διακοπή του internet banking τριών τραπεζών, ως προειδοποιητικό χτύπημα. Αυτοαποκαλούνται Armada Collective και απειλούν ότι αν οι απαιτήσεις τους δεν ικανοποιηθούν μέχρι σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, θα επαναλάβουν την επίθεσή τους στα ηλεκτρονικά συστήματα των τραπεζών.

Επικεφαλής της ειδικής ομάδας για την αντιμετώπισης της κυβερνοεπίθεσης είναι ο κ. Γιώργος Πάσχας, στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος.