X

Αίγινα: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος

Στημένο φαίνεται πως ήταν το έγκλημα που συγκλόνισε τη μικρή κοινωνία της Αίγινας. Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας.

Ant1news

Σοκ έχει προκαλέσει στη μικρή κοινωνία της Αίγινας η φριχτή δολοφονίας μίας 71χρονης και του 44χρονου ανιψιού της στο σπίτι τους.

Όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, τα δύο θύματα είχαν χτυπηθεί μέχρι αναισθησίας, όμως ήταν ακόμα ζωντανοί όταν οι δράστες έβαλαν φωτιά στο σπίτι τους. Η ηλικιωμένη είχε κατάγματα στα πλευρά και ο ανιψιός της εκτεταμένη κάκωση στο κεφάλι του. Είχαν εγκαύματα στα χέρια, τον κορμό και τα κεφάλια τους, τα οποία ωστόσο, δεν προκάλεσαν τους θανάτους τους. Συνεπώς, κάηκαν ζωντανοί.

Τα θύματα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, πέρασαν στιγμές φρίκης πριν καταλήξουν. Στο σπίτι υπήρχαν ίχνη ξυλοδαρμού και συμπλοκής, κάτι που αποδεικνύει ότι, είχαν εξουδετερωθεί και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο υπνοδωμάτιο όπου εντοπίστηκαν τα πτώματά τους. Οι ληστές είχαν ψάξει εξονυχιστικά το σπίτι και μετά του έβαλαν φωτιά. Μέχρι και τα κάδρα του σπιτιού ήταν σκισμένα.

Δεν αποκλείεται οι δράστες να ήταν γνωστοί των θυμάτων, καθώς και της γειτονιάς, αφού τα σκυλιά δεν γαύγισαν σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων. Σχετικά με το κίνητρο της ληστείας – δολοφονίας, τα συμπεράσματα οδηγούν στο ότι οι δράστες γνώριζαν ότι τα θύματα είχαν μέσα στο σπίτι 80.000 – 100.000 ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που είχαν εισπράξει από την πώληση ακινήτου στη Λάρισα.

Ο 44χρονος είχε γνωστοποιήσει στον μικρό κοινωνικό κύκλο του την πληροφορία, ενώ η θεία του ήταν γνωστή για το εκκλησιαστικό της έργο. Εξαιτίας αυτού, φαίνεται πως είχε μέσα στο σπίτι τα χρήματα από τους εράνους που έκανε για την ενορία, το ποσό των οποίων είναι, προς το παρόν, αδιευκρίνιστο.

Στο «μικροσκόπιο» των ερευνών του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής βρίσκονται, εκτός των καταθέσεων του οικογενειακού και φιλικού περίγυρου, τα εισιτήρια που εκδόθηκαν στο νησί, με ιδιαίτερη έμφαση στις ξαφνικές απομακρύνσεις.

Την ίδια ώρα, αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια τον τυχόν εντοπισμό «ορφανών» αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού από τον τόπο του εγκλήματος.

Η κηδεία των θυμάτων πραγματοποιείται σήμερα.