X

Πόσο θα στοιχίζουν οι νέες αστυνομικές ταυτότητες

Εντός των επομένων μηνών θα πρέπει να αντικαταστήσουν τις ταυτότητές τους όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Ant1news

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η έκδοση των νέων ταυτοτήτων για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη συστήσει την αρμόδια επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων και θα υποβάλλει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων, οι οποίες θα έχουν χαρακτηριστικά του διαβατηρίου, όπως η φωτογραφία με την ίριδα του ματιού.

Οι ταυτότητες αλλάζουν, με σκοπό την αποφυγή παραχάραξής τους, καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που κατασκευάζονται πλαστά διαβατήρια βασισμένα σε πλαστές ταυτότητες.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε την πρόοδο της διαδικασίας, μιλώντας στην ΕΡΤ και διευκρίνισε ότι το κόστος για τον κάθε πολίτη θα ανέρχεται στα 10 ευρώ.

«Πρέπει να έχουμε μία ταυτότητα σύγχρονη που να έχει αξιοπιστία ως έγγραφο που να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί εύκολα, επομένως προχωράμε. Υπάρχει κάποιο οικονομικό κόστος, δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον πολίτη, υπολογίζουμε γύρω στα 10 ευρώ θα κοστίσει κάθε ταυτότητα και είμαστε στην διαδικασία προκειμένου να συντάξουμε και να αιτιολογήσουμε τις νέες ταυτότητες» είπε σχετικά ο Νίκος Τόσκας.