X

Ανακαλύφθηκε τούνελ στις φυλακές Τρικάλων

Σχεδιαζόταν μεγάλη απόδραση! Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα, μετά το εύρημα απο τον έλεγχο σε κελί βαρυποινιτών. Τι λέει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Την απόδραση κρατουμένων από το σωφρονιστικό κατάστημα των Τρικάλων απέτρεψαν οι αρχές, καθώς εντόπισαν τρύπα βάθους τριάντα εκατοστών στο πάτωμα ενός κελιού στη Γ2 πτέρυγα των φυλακών.

Οι κρατούμενοι είχαν σκάψει και επιμελώς σκεπάσει την τρύπα, η οποία οδηγούσε σε υπόγειο χώρο, απ'όπου περνά ο υπόνομος της φυλακής. Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι οι κρατούμενοι δεν είχαν προλάβει να προχωρήσουν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι προ ημερών και ύστερα από πληροφορίες ότι κάποιοι κρατούμενοι κάτι ετοιμάζουν, ο διευθυντής των φυλακών ζήτησε από του Υπουργείο Δικαιοσύνης τη μεταγωγή δύο κρατουμένων σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο ένας από τους δύο, που έμεναν στο συγκεκριμένο κελί είχε εμπλακεί στην απόπειρα απόδρασης με τούνελ από τις φυλακές της Κέρκυρας το περασμένο καλοκαίρι.

Τι αναφέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ότι "σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη φυλακή Τρικάλων από σωφρονιστικούς υπαλλήλους διαπιστώθηκε στο πάτωμα ενός κελιού της πτέρυγας Γ2 ένα άνοιγμα.

Χάρη στην ετοιμότητα και στις έγκαιρες ενέργειες του προσωπικού της φυλακής και του Υπουργείου Δικαιοσύνης κάθε κίνδυνος πιθανής απόδρασης είχε αντιμετωπιστεί σε προηγούμενο χρόνο με τις δέουσες ενέργειες . Πάντως, τυχόν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες διερευνώνται".