X

Πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες στο “στόχαστρο” της ΟΛΑ

Τι αναφέρει στην προκήρυξή της η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών για την έκρηξη στον ΣΕΒ. Ποιοι θα είναι οι επόμενοι στόχοι;

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Στις 32 σελίδες της προκήρυξης, που τα μέλη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών είχαν αποθηκεύσει σε ένα USB stick και το άφησαν σε έναν κίτρινο φάκελο στο Λόφο του Στρέφη, φαίνεται ξεκάθαρα ότι συντάκτης της είναι το ίδιο πρόσωπο που έχει γράψει στο παρελθόν όλες τις προκηρύξεις της Οργάνωσης.

Ωστόσο, τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου αδυνατούν να προσδιορίσουν το χρόνο σύνταξής της, καθώς δεν έχει καμία λεπτομέρεια για τη βομβιστική επίθεση στο κτίριο του ΣΕΒ, στις 24 Νοεμβρίου, και μπορεί να έχει γραφτεί πριν ή και μετά το χτύπημα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, μάλιστα, θεωρούν ότι ο συντάκτης της δεν συμμετείχε ενεργά στην ενέργεια της ΟΛΑ.

Αντίθετα, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, πρόκειται για μία γενική οικονομική και πολιτική ανάλυση σε βάθος χρόνου, χωρίς ευθείες απειλές εναντίον συγκεκριμένων προσώπων.

Παρ' όλα αυτά οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας επιχειρούν να σκιαγραφήσουν τους επόμενους στόχους της Οργάνωσης, που σε μία πρώτη ανάγνωση φαίνεται ότι είναι οικονομικού και πολιτικού ενδιαφέροντος.

Στο κείμενο δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις συλλήψεις του Βόλου, αλλά και για τον εντοπισμό του βαρύτατου οπλοστασίου, που για πολλούς στην ΕΛ.ΑΣ συνδέονται άμεσα με το εγχώριο αντάρτικο πόλης.